Dvůr Králové nad Labem: Podpora hnízdění ptactva byla úspěšná, město nakoupí další sýkorníky

11.02.2019 16:56

Na jaře loňského roku pracovníci specializované firmy v sedmi různých lokalitách Dvora Králové nad Labem nainstalovali celkem 54 ptačích budek – špačníků, sýkorníků, polobudek a denních úkrytů pro netopýry, tzv. netopýrníků. Cílem projektu bylo podpořit hnízdní stanoviště ptačích druhů, které se přirozeně vyskytují v zastavěné části města i na jeho okrajích.

Dvůr Králové nad Labem: Podpora hnízdění ptactva byla úspěšná, město nakoupí další sýkorníky
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

Na podzim loňského roku došlo ke kontrole budek a jejich vyčištění. Při té příležitosti pracovníci firmy vyhodnotili jejich využití. „Obsazenost budek byla 92 procent, dokončená hnízda se našla v téměř polovině sýkorníků. V budkách se  nejčastěji usídlili sýkora koňadra, sýkora modřinka, rehek zahradní a špaček obecný. Zajímavostí je, že v parku Schulzovy sady byly zaznamenány i denní úkryty netopýrů,“ uvedl Milan Šimek, vedoucí odboru životního prostředí na Městském úřadě Dvůr Králové nad Labem.

Protože největší oblibu u ptactva zaznamenaly sýkorníky, v současné době je již objednáno 14 nových budek za zhruba 10 tisíc Kč, které budou během února nainstalovány v lokalitách dopravního hřiště a městského hřbitova. Další budky budou v březnu umístěny v parku Schulzovy sady.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…