Dvůr Králové nad Labem: V parku Schulzovy sady vznikne veřejné griloviště

26.03.2022 14:52 | Tisková zpráva

Máte rádi grilované maso, klobásy nebo zeleninu a nemáte si je kde s přáteli opéct? Nově budete mít tuto příležitost v parku Schulzovy sady, kde bude nainstalován veřejný gril, chybět nebude ani posezení a další nezbytný mobiliář. Ve městě tak vznikne nové místo pro setkávání všech, kteří tráví rádi čas v přírodě.

Dvůr Králové nad Labem: V parku Schulzovy sady vznikne veřejné griloviště
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

„O vybudování veřejného griloviště jsme uvažovali delší dobu a park Schulzovy sady měli za tímto účelem vytipovaný jako jedno z možných míst. 

Anketa

Má NATO vyslat na Ukrajinu mírové sbory?

2%
97%
hlasovalo: 26655 lidí
Dalším bylo také sídliště v ulici Karolíny Světlé, nicméně u některých občanů panovala obava ze zvýšeného hluku a dalších vlivů, které se do obydlené oblasti příliš nehodí, proto jsme se pro tuto chvíli rozhodli umístit griloviště do spodní části městského parku,“ uvedl starosta Jan Jarolím a dodal: „K instalaci bychom chtěli přistoupit co nejdříve, aby vše bylo hotovo ještě do prázdnin a návštěvníci parku mohli začít griloviště využívat co nejdříve. Podobná místa vznikají v řadě českých města a obvykle se těší velké oblibě, tak doufám, že se tak stane i ve Dvoře Králové nad Labem.“

S vytvořením tzv. piknikového centra ve spodní části parku Schulzovy sady souhlasila rada města na své schůzi 8. března. Sestava s veřejným ohništěm je vyrobena z vysokopevnostního HPC betonu a ošetřena jak antigraffiti nátěrem, tak hydrofobním nátěrem zaručujícím voděodolnost a životnost jednotlivých dílců. Dřevěné komponenty jsou z modřínového a bukového dřeva a ošetřeny vůči povětrnostním vlivům. Sestavu dodá společnost CITYZEN LIVING, s. r. o., z Brandýsa nad Labem a město za ni zaplatí necelých 335 tisíc Kč včetně DPH. Záměr a umístění byly konzultovány s městským architektem Petrem Kocourkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…