Dvůr Králové nad Labem: V parku Schulzovy sady vznikne veřejné griloviště

26.03.2022 14:52 | Tisková zpráva

Máte rádi grilované maso, klobásy nebo zeleninu a nemáte si je kde s přáteli opéct? Nově budete mít tuto příležitost v parku Schulzovy sady, kde bude nainstalován veřejný gril, chybět nebude ani posezení a další nezbytný mobiliář. Ve městě tak vznikne nové místo pro setkávání všech, kteří tráví rádi čas v přírodě.

Dvůr Králové nad Labem: V parku Schulzovy sady vznikne veřejné griloviště
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

„O vybudování veřejného griloviště jsme uvažovali delší dobu a park Schulzovy sady měli za tímto účelem vytipovaný jako jedno z možných míst. 

Anketa

Má NATO vyslat na Ukrajinu mírové sbory?

2%
97%
hlasovalo: 26655 lidí
Dalším bylo také sídliště v ulici Karolíny Světlé, nicméně u některých občanů panovala obava ze zvýšeného hluku a dalších vlivů, které se do obydlené oblasti příliš nehodí, proto jsme se pro tuto chvíli rozhodli umístit griloviště do spodní části městského parku,“ uvedl starosta Jan Jarolím a dodal: „K instalaci bychom chtěli přistoupit co nejdříve, aby vše bylo hotovo ještě do prázdnin a návštěvníci parku mohli začít griloviště využívat co nejdříve. Podobná místa vznikají v řadě českých města a obvykle se těší velké oblibě, tak doufám, že se tak stane i ve Dvoře Králové nad Labem.“

S vytvořením tzv. piknikového centra ve spodní části parku Schulzovy sady souhlasila rada města na své schůzi 8. března. Sestava s veřejným ohništěm je vyrobena z vysokopevnostního HPC betonu a ošetřena jak antigraffiti nátěrem, tak hydrofobním nátěrem zaručujícím voděodolnost a životnost jednotlivých dílců. Dřevěné komponenty jsou z modřínového a bukového dřeva a ošetřeny vůči povětrnostním vlivům. Sestavu dodá společnost CITYZEN LIVING, s. r. o., z Brandýsa nad Labem a město za ni zaplatí necelých 335 tisíc Kč včetně DPH. Záměr a umístění byly konzultovány s městským architektem Petrem Kocourkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Platby za školy a družiny se nezvýší

7:37 České Budějovice: Platby za školy a družiny se nezvýší

Pondělní zasedání rady města přináší dobrou zprávu rodičům, kteří mají děti předškolního a mladšího …