Festival Treffpunkt 2017 představí Bavorsko v Plzni

18.10.2017 16:06

Bavorské klobásy, pivo, folklor, ale také bavorský swing nebo rock se představí na festivalu Treffpunkt od pátku 20. října do neděle 22. října v plzeňském DEPO2015. Prostor bývalého dopravního depa bude žít ve stylu bavorské Biergarten.

Festival Treffpunkt 2017 představí Bavorsko v Plzni
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Pro návštěvníky je připravená stylová gastronomie, výstavy, literatura, tradiční i moderní hudba, besedy. Neděle bude věnována rodinám, je připraven program pro děti, který zve na dětské divadelní představení, rytířský souboj nebo výrobu a pouštění draků.

Z hudby se představí kapely Sunny Bottom Boys, The Red Aerostat či Big Band Convention Ostbayern. Filmová část festivalu představí legendární Plechový bubínek a Nebe nad Berlínem. DEPO2015 bude hostit výstavu Metamorph jakožto výsledek spolupráce plzeňských a weidenských výtvarných umělců. Festival Treffpunkt je jednou z pokračujících aktivit roku 2015, kdy program Evropského hlavního města kultury zpestřili bavorští umělci. Cílem projektu je představit pro Plzeňany Bavorsko jako zemi, která kulturním bohatstvím žije.

Festival Treffpunkt měl v Plzni premiéru před dvěma lety. Na plzeňskou část festivalu v DEPO2015 bude v březnu 2018 navazovat druhý Treffpunkt v partnerském městě Regensburg, kde se budou prezentovat především plzeňští umělci a česká kultura. Zastoupení Svobodného státu Bavorsko v České republice je partnerem tohoto projektu.

Vstup na všechny akce festivalu je zdarma. Kompletní program festivalu a aktuální dění z česko-bavorské spolupráce najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…