Festival Treffpunkt 2017 představí Bavorsko v Plzni

18.10.2017 16:06

Bavorské klobásy, pivo, folklor, ale také bavorský swing nebo rock se představí na festivalu Treffpunkt od pátku 20. října do neděle 22. října v plzeňském DEPO2015. Prostor bývalého dopravního depa bude žít ve stylu bavorské Biergarten.

Festival Treffpunkt 2017 představí Bavorsko v Plzni
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Pro návštěvníky je připravená stylová gastronomie, výstavy, literatura, tradiční i moderní hudba, besedy. Neděle bude věnována rodinám, je připraven program pro děti, který zve na dětské divadelní představení, rytířský souboj nebo výrobu a pouštění draků.

Z hudby se představí kapely Sunny Bottom Boys, The Red Aerostat či Big Band Convention Ostbayern. Filmová část festivalu představí legendární Plechový bubínek a Nebe nad Berlínem. DEPO2015 bude hostit výstavu Metamorph jakožto výsledek spolupráce plzeňských a weidenských výtvarných umělců. Festival Treffpunkt je jednou z pokračujících aktivit roku 2015, kdy program Evropského hlavního města kultury zpestřili bavorští umělci. Cílem projektu je představit pro Plzeňany Bavorsko jako zemi, která kulturním bohatstvím žije.

Festival Treffpunkt měl v Plzni premiéru před dvěma lety. Na plzeňskou část festivalu v DEPO2015 bude v březnu 2018 navazovat druhý Treffpunkt v partnerském městě Regensburg, kde se budou prezentovat především plzeňští umělci a česká kultura. Zastoupení Svobodného státu Bavorsko v České republice je partnerem tohoto projektu.

Vstup na všechny akce festivalu je zdarma. Kompletní program festivalu a aktuální dění z česko-bavorské spolupráce najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: V nemocnici bude preventivní akce v rámci boje proti mozkové mrtvici

16:31 Litoměřice: V nemocnici bude preventivní akce v rámci boje proti mozkové mrtvici

Krajská zdravotní se již tradičně připojuje ke Světovému dni boje proti mozkové mrtvici, který probí…