Festival YOUTH4YOUT představí mladé ostravské talenty

23.09.2013 18:50

Ostrava opět ožije kulturou mladých lidí. Organizátoři 6. ročníku festivalu YOUTH4YOUTH sestavili pestrou přehlídku autorských uměleckých počinů lidí ve věku do 23 let. Akce proběhne v sobotu 5. října v ostravských klubech Cooltour a Marley.

Festival YOUTH4YOUT představí mladé ostravské talenty
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Letos se můžete těšit například na začínající autorské kapely. Mezi vystupujícími se objeví Sothein, The Places, Behind our walls, nebo Artificial life. „Tento rok se nám opět přihlásilo mnoho různorodých kapel. Bohužel jsme byli nuceni z kapacitních důvodů některé z nich nepřijmout, což nás samozřejmě mrzí,“ komentovala obsazenost programu a velký zájem o festival organizátorka Barbora Urubová.

Ale festival není jen hudbě. „Realizační tým chystá pro návštěvníky tradiční galerii, kde se uskuteční výstava fotografií a obrazů, módní přehlídku, autorské čtení a další umělecké počiny. Nebude chybět ani outdoorová scéna, na které se představí například freestyle fotbal či fire show,“ upřesnil další z organizátorů Tomáš Hrabuška.

Tento neobvyklý jednodenní festival, realizovaný neziskovou organizací YMCA Ostrava Poruba, se zaměřuje na kulturní aktivity mladých lidí na Ostravsku, jejich kreativitu a nabízí jim prostor pro seberealizaci v profesionálním prostředí. Akce vytváří prostor pro prezentaci nejrůznějších uměleckých odvětví. Jsou vítány hudební a divadelní skupiny, výtvarníci, tanečníci, DJs, ale třeba i módní návrháři či vypravěči vtipů apod.

Akce se koná v sobotu 5. října od 15 do 24 hodin v klubu Marley a Cooltour na ostravské Černé louce. Vstupné je symbolických 80 Kč. Další informace naleznete na www.youth4youth.wz.cz, nebo na facebookových stránkách festivalu.

Festival se koná za finanční podpory statutárního města Ostravy.

reklama

autor: Ostrava.cz

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…