Frenštát pod Radhoštěm: Město má 385 nových svítidel veřejného osvětlení

20.07.2020 16:59

V pátek 17. července 2020 město dokončilo I. etapu revitalizace veřejného osvětlení. Vyměněno bylo celkem 324 ks svítidel a nově instalováno dalších 61 kusů.

Frenštát pod Radhoštěm: Město má 385 nových svítidel veřejného osvětlení
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Revitalizace zahrnovala i montáž části nových rozvaděčů. Cílem projektu je snížit světelné znečištění a energetickou náročnost veřejného osvětlení. Celkové náklad dosáhly výše 4,23 milionů korun, město získalo dotaci více jak 1,7 milionu korun.

„Vlastní montáž nových LED svítidel začala v polovině května. Oproti původně plánovanému termínu došlo k posunu o cca 14 dní z důvodu omezení výroby svítidel v době pandemie Covid 19. Ve stejné době začaly i stavební práce v lokalitách, kde se navíc vyměňovaly či doplňovaly nové rozvaděče,“ uvedla Iva Šumšlalová, referentka odboru investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm.  Nové veřejné osvětlení bylo instalováno v ulicích Záhuní, Rožnovská, Místecká, Horní, Nádražní, Střelniční, Podkopčí, Podříčí, U Tírny a Kopanská. „Předpokládáme, že díky této revitalizaci dosáhneme úsporu elektrické energie 120,12 MWh za rok, což odpovídá částce 350 tisíc korun ročně,“ doplnila referentka.

Práce provedla na základě výběrového řízení firma ELNERMONT s.r.o. z Olomouce. Město získalo na projekt dotaci ze Státního fondu životního prostředí ČR. Výše dotace činí 1 708 422 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…