Frenštát pod Radhoštěm: Město mapuje potřeby veřejnosti v sociálních službách

19.06.2021 18:01

Máte v rodině osobu se zdravotním postižením? Hledáte pro své blízké vhodné sociální služby? Pokud ano, tak právě nyní odbor sociálních věcí městského úřadu Frenštát pod Radhoštěm připravil dotazníkové šetření potřeb frenštátské veřejnosti týkající se sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením. Dotazník bude k dispozici od 20. června 2021 v elektronické či tištěné podobě.

Frenštát pod Radhoštěm: Město mapuje potřeby veřejnosti v sociálních službách
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

V souladu s 3. střednědobým plánem sociálních služeb a navazujících aktivit město zjišťuje potřeby a služby, které osobám se zdravotním postižením v současnosti ve městě chybí, případně je plánují využít v blízké budoucnosti.

Anketa

Vadí vám, že se Jaromír Jágr nechce nechat naočkovat proti covidu-19, protože prý má dostatek protilátek?

5%
88%
hlasovalo: 13336 lidí

S ohledem na demografický vývoj nabývají sociální služby stále více na významu. „V nejbližších deseti letech se prakticky zdvojnásobí počet osob, které budou potřebovat pomoc v běžném životě, při sebeobsluze, sociálním začlenění do společnosti nebo naopak při předcházení možnému sociálnímu vyloučení. Bohužel ale nikdy nebude tolik veřejných finančních prostředků, aby bylo možné pokrýt úplně všechny potřeby. Proto musí město nezbytné sociální služby dopředu plánovat a vzájemně koordinovat tak, aby byly prostředky využity efektivně a občanům skutečně pomáhaly,“ vysvětlila Bronislava Papáková z odboru sociálních věcí MěÚ Frenštát pod Radhoštěm.  

Dotazník zjišťující potřeby osob se zdravotním postižením bude k dispozici od 20. června 2021 v elektronické podobě na webových stránkách města www.mufrenstat.cz, Sociální oblast, Komunitní plánování. Anketa bude rozeslána registrovaným uživatelům komunikační platformy Mobilní rozhlas a v tištěné podobě pak k dispozici na odboru sociálních věcí MěÚ Frenštát pod Radhoštěm, také na recepci úřadu a případně přímo u pracovníků sociálních služeb, které osoby se zdravotním postižením již nyní využívají. „Chtěli bychom občany požádat o vyplnění dotazníku, případně sdělení jejich názorů a připomínek. Je pro nás nezbytné, abychom co nejlépe znali potřeby našich občanů týkající se sociálních služeb. Jenom tak můžeme dobře nastavit smysluplnou síť sociálních služeb v našem městě a ORP,“ uzavřela Bronislava Papáková. 

Dotazník k vyplnění ZDE.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…