Frenštát pod Radhoštěm: Město ocení dárce krve a osobnosti škol

21.06.2016 6:33

Ve středu 22. června 2016 se ve 14 hodin v obřadní síni Městského úřadu Frenštát pod Radhoštěm sejdou nejlepší žáci a studenti ze základních a středních škol a školských zařízení působících na území města, aby z rukou starostky města Zdeňky Leščišinové přijali ocenění „Osobnost školy 2016“.

Frenštát pod Radhoštěm: Město ocení dárce krve a osobnosti škol
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Návrhy na ocenění podávali ředitelé škol a školských zařízení. Ty poté schválila Rada města Frenštát pod Radhoštěm na základě projednání v komisi školství.

Šestnáct oceněných dívek a chlapců získá kromě pamětního listu finanční dar ve výši 500 Kč. Navíc každý z oceněných žáků obdrží finanční dar 1 000 korun z Nadačního fondu Student, jež byl zřízen v roce 2000 na podporu rozvoje duchovních hodnot, vědy a vzdělávání, zejména za účelem podpory studia frenštátských studentů.

Ve stejný den město poděkuje i dárcům krve. Rada města schválila ocenění 44 bezpříspěvkových dárců krve za rok 2015. Tito dárci jsou nositeli bronzových, stříbrných a zlatých plaket Jana Jánského či Zlatého kříže 3. – 1. třídy. Za více jak 160 odběrů budou také oceněni paní Zuzana Gregorová a pan Jaroslav Dobiáš. Všichni dárci obdrží pamětní listy a věcné dary, jejichž součástí jsou mimo jiné permanentky k volným vstupům do frenštátského aquaparku či krytého bazénu a nositelé Zlatého kříže navíc volný vstup na Večer muzikálových hvězd na Horečkách. Slavnostní akt se uskuteční taktéž v obřadní síni městského úřadu ve středu 22. června v 16 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.