Frenštát pod Radhoštěm: Město opravuje chodník na ulicí Záhuní

23.09.2022 19:53 | Tisková zpráva

Ve čtvrtek 15. září 2022 byly zahájeny stavební práce na opravě chodníku na ulici Záhuní před bytovými domy č.p. 301–304 a 307–309.

Frenštát pod Radhoštěm: Město opravuje chodník na ulicí Záhuní
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Dle harmonogramu by oprava chodníku měla trvat do konce listopadu letošního roku. Předpokládané celkové náklady dosáhnou výše necelých 4,7 milionu korun. Oprava chodníku s sebou přinese i omezení týkající se pohybu chodců. 

Anketa

Jak budete volit v komunálních volbách?

hlasovalo: 11074 lidí

„Jedná se o opravu chodníkového tělesa v celkové délce zhruba 260 metrů. Současně opravujeme i přístupové chodníky k jednotlivým bytovým domům, k parkovacím místům podélného stání před domy a také vjezdy ke garážím u bytového domu č.p. 301–304,“ uvedla Vladimíra Martiníková, referentka odboru investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm. Část chodníku před bytovým domem č. p. 306 se nebude opravovat. „Chodník před tímto bytovým domem se nachází na pozemku, který není ve vlastnictví města, a bohužel se nepodařilo zajistit souhlas vlastníků pozemku,“ vysvětlila referentka.

Oprava chodníku bude zahrnovat odstranění stávajícího asfaltového povrchu, a to včetně podkladních vrstev a obrubníků, který nahradí zámková dlažba. „Z důvodu stavebních prací souvisejících s opravou chodníku bude omezen pohyb chodců. Upozornili jsme obyvatele dotčených bytových domů. Částečné omezení se dotýká také některých žáků a rodičů dětí, které navštěvují Základní školu Záhuní a dalších obyvatel, kteří využívali přechodu pro chodce před domem č.p. 309. Ten je nyní po dobu opravy chodníku zrušen a osazen dopravní značkou zákaz vstupu. Ve spolupráci s Městskou policií jsme proto informovali o omezeních obyvatele města prostřednictvím webu, sociálních sítí a Mobilního rozhlasu,“ doplnila referentka.  

Zhotovitelem stavby nového chodníkového tělesa je společnost INGDOP s.r.o. z Valašského Meziříčí, která byla vybrána v rámci výběrového řízení. Předpokládané náklady na dílo jsou rozpočtovány výši 4 690 tisíc korun včetně DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…