Frenštát pod Radhoštěm: Město opravuje chodník na ulicí Záhuní

23.09.2022 19:53 | Tisková zpráva

Ve čtvrtek 15. září 2022 byly zahájeny stavební práce na opravě chodníku na ulici Záhuní před bytovými domy č.p. 301–304 a 307–309.

Frenštát pod Radhoštěm: Město opravuje chodník na ulicí Záhuní
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Dle harmonogramu by oprava chodníku měla trvat do konce listopadu letošního roku. Předpokládané celkové náklady dosáhnou výše necelých 4,7 milionu korun. Oprava chodníku s sebou přinese i omezení týkající se pohybu chodců. 

Anketa

Jak budete volit v komunálních volbách?

hlasovalo: 11074 lidí

„Jedná se o opravu chodníkového tělesa v celkové délce zhruba 260 metrů. Současně opravujeme i přístupové chodníky k jednotlivým bytovým domům, k parkovacím místům podélného stání před domy a také vjezdy ke garážím u bytového domu č.p. 301–304,“ uvedla Vladimíra Martiníková, referentka odboru investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm. Část chodníku před bytovým domem č. p. 306 se nebude opravovat. „Chodník před tímto bytovým domem se nachází na pozemku, který není ve vlastnictví města, a bohužel se nepodařilo zajistit souhlas vlastníků pozemku,“ vysvětlila referentka.

Oprava chodníku bude zahrnovat odstranění stávajícího asfaltového povrchu, a to včetně podkladních vrstev a obrubníků, který nahradí zámková dlažba. „Z důvodu stavebních prací souvisejících s opravou chodníku bude omezen pohyb chodců. Upozornili jsme obyvatele dotčených bytových domů. Částečné omezení se dotýká také některých žáků a rodičů dětí, které navštěvují Základní školu Záhuní a dalších obyvatel, kteří využívali přechodu pro chodce před domem č.p. 309. Ten je nyní po dobu opravy chodníku zrušen a osazen dopravní značkou zákaz vstupu. Ve spolupráci s Městskou policií jsme proto informovali o omezeních obyvatele města prostřednictvím webu, sociálních sítí a Mobilního rozhlasu,“ doplnila referentka.  

Zhotovitelem stavby nového chodníkového tělesa je společnost INGDOP s.r.o. z Valašského Meziříčí, která byla vybrána v rámci výběrového řízení. Předpokládané náklady na dílo jsou rozpočtovány výši 4 690 tisíc korun včetně DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…