Frenštát pod Radhoštěm: Na náměstí Míru byl instalován vánoční strom

26.11.2017 11:42

Od čtvrtku 23. listopadu 2017 krášlí frenštátské náměstí Míru vánoční strom. V dopoledních hodinách jej instalovali pracovníci Technických služeb. Strom bude ozdoben v průběhu příštího týdne vánočními ozdobami laděnými do zlaté barvy. Celý název stromu zní Picea pungens argentea glauca, neboli smrk pichlavý, též stříbrný.

Frenštát pod Radhoštěm: Na náměstí Míru byl instalován vánoční strom
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

„Letos máme vánoční strom o něco menší než v předchozích letech. Neubírá to však jeho kráse, právě naopak. Menší strom jsme vybrali záměrně s ohledem na bezpečnost návštěvníků náměstí,“ uvedla Zdeňka Leščišinová, starostka města. Výška vánočního stromu byla zvolena s ohledem na stávající vlivy počasí, zvláště pak sílu větru v zimním období posledních let, aby se předešlo možným bezpečnostním rizikům a vzniku škod. Letošní vánoční strom městu věnoval pan Jiří Šigut z Čeladné, který jej před lety jako malou sazeničku zakoupil v Kroměříži.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu se uskuteční v pátek 1. prosince od 15 hodin. Bohatý program nabídne soutěže s čertíky, vystoupení dětí z frenštátských mateřských škol a Smíšeného pěveckého sboru Garrendo Gymnázia a SPŠEI Frenštát pod Radhoštěm.

V 17 hodin přijede Mikuláš, který rozsvítí vánoční strom a přinese dětem sladkou nadílku. „Kdo by však chtěl zavítat na náměstí již průběhu dne, určitě nepochybí, neboť právě prvního prosince zde již od rána bude probíhat farmářský trh - Adventní Slezský rynek,“ doplnila Patricie Pustějovská z Turistického informačního centra Frenštát pod Radhoštěm.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…