Frenštát pod Radhoštěm: Přes milion korun jde na obnovu měšťanského domu na náměstí Míru

22.08.2022 13:49 | Tisková zpráva

Město Frenštát pod Radhoštěm získalo z Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón Ministerstva kultury ČR dotaci ve výši 770 tisíc korun na obnovu kulturních památek.

Frenštát pod Radhoštěm: Přes milion korun jde na obnovu měšťanského domu na náměstí Míru
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Navíc město v letošním roce na regeneraci památek využije dalších 100 tisíc korun, které získalo za vítězství v krajském kole soutěže "Cena za nejlepší přípravu a realizaci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón České republiky" a 224 tisíc přidá ze svého rozpočtu. Peníze budou použity na obnovu Měšťanského domu č.p. 16. 

Anketa

Půjdete volit do Senátu?

hlasovalo: 14906 lidí

„Ministerstvo kultury poskytuje vlastníkovi kulturní památky příspěvek na obnovu prostřednictvím obce s rozšířenou působností, kdy o dotaci ze státního rozpočtu žádá tato obec a následně příspěvek poskytne vlastníkovi kulturní památky. V letošním roce Zastupitelstvo města Frenštátu pod Radhoštěm na základě doporučení Pracovní skupiny pro regeneraci městské památkové zóny rozhodlo o poskytnutí této dotace navýšené o povinnou finanční spoluúčast města Ing. Materovi, který je vlastníkem měšťanského domu č.p. 16,“ uvedla Lucie Cábová, projektová manažerka z odboru investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm. Město Frenštát pod Radhoštěm přispěje částkou 224 tisíc korun.

Finanční příspěvek v celkové výši 1 094 000 korun je určen na obnovu střešní konstrukce a fasádu Měšťanského domu č.p. 16. Veškeré obnovovací práce budou realizovány pod přímým dohledem pracovníků Národního památkového ústavu v Ostravě a začít by měly v měsíci září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Město optimalizuje příjmy, aby mělo finanční prostředky pro další rozvoj

10:23 Zlín: Město optimalizuje příjmy, aby mělo finanční prostředky pro další rozvoj

Statutární město Zlín realizovalo za poslední období řadu nepopulárních ekonomických kroků, které za…