Frenštát pod Radhoštěm: Stavba cyklostezky Lubina-Lomná pokračuje

25.10.2020 9:36

Práce na cyklostezce pokračují. Hotový je již zcela úsek podél levého břehu Lubiny a dokončena lávka přes potok „Velké bahno“. Nyní probíhá stavba lávky přes řeku Lubinu. Vše by mělo být hotovo v listopadu letošního roku.

Frenštát pod Radhoštěm: Stavba cyklostezky Lubina-Lomná pokračuje
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Stavba cyklostezky byla zahájena 11. března 2020, kdy město oficiálně předalo staveniště zhotoviteli, firmě Sdružení společnost PORR a.s., Praha a MVEX stavby s.r.o., Sviadnov. „V první fázi byla vytýčena trasa cyklostezky, provedena přeložka důlních vod, posunuto oplocení kynologického cvičiště a v nezbytném rozsahu pokáceny stromy na trase. Poté započaly práce na stavbě mostních objektů,“ uvedl Jan Janotka, referent odboru investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm.  Nyní jsou dokončeny práce na pravém i levém břehu řeky Lomné u železničního mostu, probíhají práce po pravém břehu Lomné v úseku od cesty na Bystré po katastr obce Trojanovice a stejně tak stavba gabionové stěny u lávky přes Lubinu. Dále byla osazena ocelová konstrukce lávky, provedena zátěžová zkouška a probíhá betonáž mostovky.

„V průběhu celého roku nepřálo stavbě cyklostezky počasí. Potýkali jsme se s častým a intenzivním deštěm, který podmáčel celý terén. Přesto vše naznačuje tomu, že cyklostezka bude dokončena v průběhu listopadu,“ doplnil referent.  Dle smlouvy by cyklostezka měla být hotova do 15. listopadu 2020. Celkové náklady byly navýšeny na částku víc jak 41 milionů korun. Město na stavbu cyklostezky získalo dotaci ve výši 22 491 688 korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Cyklostezka prochází katastry tří obcí, Frenštátu pod Radhoštěm, Lichnova a Tiché.  Je dlouhá více jak 6,5 km.

„Stezka vede od hranice katastru obce Trojanovice u restaurace Balita dolů po stávající cestě na pravém břehu říčky Lomná do Frenštátu. Ve Frenštátě pak od odbočky na Bystré je postavena nová část cyklostezky na levém břehu řeky až pod železniční most ke stávající lávce přes Lomnou. Cyklostezka bude dále pokračovat na pravém břehu, kde je vybudován nový úsek od lávky po stávající asfaltovou komunikaci, dále dolů až k mostu u pekárny, kde protíná silnici a pokračuje na Závodí k Tichavskému mostu, podél Lomné až k mostu na Podkopčí. Trasa dál vede podél Lomné po stávající komunikaci, která je již také opravena. Trasa dále pokračuje k azylového domu, tato část s asfaltovým povrchem. Následující úsek kolem čističky odpadních vod pod splav bude vybudován ze zhutněného kameniva. V místě pod splavem nyní probíhá výstavba lávky přes Lubinu, která trasu cyklostezky převede na opačný břeh do prostoru ke kynologickému cvičišti. Most bude dlouhý necelých 30 m a široký 3 m. Cyklostezka bude prozatím končit Na Okluku.  Na trase cyklostezky v místě vyústění levostranného přítoku Lubiny „Pod Strážkou" je již postavena nová lávka o délce 7,2 m a šířce 3 m,“ připomněl na závěr trasu cyklostezky Jan Janotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…