Frenštát pod Radhoštěm: Ve městě budou nové a opravené odpadkové koše

21.03.2023 21:49 | Tisková zpráva

Vedení města zadalo počátkem listopadu požadavek na pořízení nových a opravu stávajících odpadkových košů. V období od loňského podzimu do konce měsíce března 2023 tak dochází k opravě celkem 65 košů.

Frenštát pod Radhoštěm: Ve městě budou nové a opravené odpadkové koše
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Pořízení nových a opravu stávajících odpadkových košů realizují městské technické služby. Nyní je již 40 kusů hotovo a opravené koše umístěny zpět na své původní místo. Předpokládané náklady na pořízení nových košů a náhradních dílů dosáhly výše 106 000 Kč. Záměrem je opravit poškozené koše a odstranit mnohdy rezavé a nevzhledné kovové žluté koše, které budou nahrazeny novými.

„Využíváme letošní mírnější zimy a v době, kdy nám to požadavky na zimní údržbu komunikací a další nezbytné práce dovolí, zaměstnanci technických služeb v dílně opravují poškozené odpadkové koše," uvedl Pavel Stachura, vedoucí OS TS Frenštát pod Radhoštěm. „Postupně odvážíme koše na dílnu, kde se kompletně rozeberou, obrousí a jednotlivé části natřou barvou. Koše následně umístíme na původní místo. Aktuálně se renovují odpadkové koše v centru města,“ doplnil vedoucí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…