Frenštát pod Radhoštěm: Ve městě přibyla nová stanoviště pro třídění odpadu

24.01.2023 20:51 | Tisková zpráva

Třídění odpadů je v našem městě opět o něco snazší. Technické služby města Frenštát pod Radhoštěm vytvořily tři nová stání kontejnerů na tříděný odpad a zároveň rozšířily některá starší stanoviště o nové nádoby.

Frenštát pod Radhoštěm: Ve městě přibyla nová stanoviště pro třídění odpadu
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Celkové náklady na pořízení nádob na papír a nápojový karton dosáhly výše 33 154 Kč.  Nádoby na sklo a plast městu v rámci spolupráce zdarma zapůjčila společnost EKO-KOM a.s. 

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42135 lidí

Nová stanoviště kontejnerů mohou občané již nyní využívat v ulici Podříčí nad vjezdem k supermarketu Hruška, v ulici Bezručova mezi železničním přejezdem a odbočkou na Bystré a v Okružní ulici ve slepé uličce u domu č. p. 1588. „Podkladem pro výběr nových stanovišť byla mimo jiné analýza kontejnerových stání, kterou pro město v minulosti zpracovala právě společnost EKO-KOM. Z analýzy pak vyplynuly oblasti vhodné pro rozšíření sběrné sítě,“ sdělila Denisa Vidličková, referentka pro komunální odpad a městskou zeleň, Technické služby města Frenštát pod Radhoštěm.

Kromě toho město rozšířilo některá stávající stanoviště pro třídění odpadu, a to převážně na základě podnětů od občanů. „V ulici Papratná u autobusové zastávky je přidána nádoba na nápojové kartony, stejně jako na Závodí za mostem k jízdárně. V Místecké ulici vedle bývalé Loany jsme umístili kontejner na skleněný odpad, na Kopané před bývalou mateřskou školou pak nově stojí bílý kontejner na textil, obuv a hračky,“ doplnila Denisa Vidličková.

Postupně také na území města dochází k obměně starých plechových kontejnerů, které jsou na konci své životnosti. „Pro pohodlnější třídění je možné získat na městském úřadě či v Technických službách zdarma sadu barevných tašek. Občané z okrajových částí města si zde mohou vyzvednout také pytle na třídění plastů a nápojových kartonů,“ uzavřela referentka Technických služeb.

Aktualizovaná mapka sběrných míst ve městě ZDE.
Zdroj: Okrašlovací spolek Kyčera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…