Frenštát pod Radhoštěm: Žáci ZŠ Záhuní budou mít od září nové toalety a umývárny

29.07.2020 11:11

Dobu školních prázdnin využije město k rekonstrukci sociálních zařízení v základní škole Záhuní.

Frenštát pod Radhoštěm: Žáci ZŠ Záhuní budou mít od září nové toalety a umývárny
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

V pavilonu učeben dojde ke kompletní obnově 6 místností s toaletami včetně umýváren zahrnující jak stavební práce, tak výměnu sanitárního zařízení. Práce by měly být hotovy do konce srpna 2020. Náklady na rekonstrukci dosáhnou výše více jak 2,5 milionu korun.

„Budova školy byla postavena v 70. letech minulého století, sociální zařízení tak již bylo zastaralé a poplatné době. Proto město vyčlenilo finanční prostředky na jejich obnovu,“ uvedl Jiří Unruh, místostarosta města. Rekonstrukce toalet v obou patrech pavilónu učeben byla zahájena začátkem letních prázdnin. „V této chvíli jsou ve všech místnostech rozebrány a sundány nevyhovující zástěny, odstraněny stávající obklady a dlažba, demontovány všechny sanitární předměty a vyměněno kanalizační a vodovodní potrubí. Dále se pracuje na nových obkladech, dlažbách, omítkách a potřebných nátěrech,“ popsala současný stav Iva Šumšalová, referentka odboru investic a rozvoje, MěÚ Frenštát pod Radhoštěm. Na závěr budou nainstalovány nové sanitární předměty jako jsou umývadla, toalety, pisoáry a vysoušeče rukou.  Samozřejmostí je pak konečná výmalba prostor a montáž nových zástěn.

Rekonstrukci sociálního zařízení provádí firma SUBSTAV Invest s.r.o. z Brušperku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…