Frýdek-Místek: Arboretum zahájilo třetí sezónu

09.04.2019 11:28

Dne 1. dubna se po zimě otevřely brány frýdeckomísteckého arboreta. Klidné prostředí plné zajímavé a nevšední zeleně, doplněné jezírky, dřevěnými lávkami a pergolami je jedinečnou odpočinkovou zónou téměř uprostřed města.

Frýdek-Místek: Arboretum zahájilo třetí sezónu
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Na ploše zhruba dvou hektarů je vysazeno více než 150 stromů, přes tři a půl tisíce keřů a spousta trvalek. Koncept výsadby okrasných rostlin byl navíc vymyšlen tak, aby rostliny v arboretu kvetly po celou sezónu. Nyní na jaře kvetou modřence, narcisy, krokusy a tulipány, v průběhu léta azalky, rododendrony a podzim patří vždy tradičním astrám a vřesům. Chybět nesmí ani bahenní rostliny, bylinky a léčivky nebo pnoucí růže různých barev.

Dominantou arboreta jsou ale především dvě jezírka propojená Panským potokem s přirozenými prameny vtékajícími do jeho koryta, přes které vedou dřevěné lávky. K odpočinku slouží lavičky kryté dřevěnými pergolami různých tvarů.

Do arboreta je vstup zdarma od dubna do října vždy od 8:00 do 20:00 hodin,v letních měsících od června do září je prodloužena otevírací doba do 21:00 hodin. Je přístupné také imobilním občanům, jelikož je převážně bezbariérové. Do arboreta je možné se dostat z ulic I. J. Pešiny nebo J. E. Purkyně.

Pro organizované skupiny pořádají TS a. s. komentované prohlídky arboreta. Požadavky na prohlídky je však nutno podat nejméně 14 dní dopředu buď e-mailem ZDE nebo telefonicky na čísle 558 443 204.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…