Frýdek-Místek: Charitativní aukce ve prospěch hospicu vynesla 50 000 korun

13.10.2020 17:39

V páteční dobročinné aukci ve prospěch mobilního hospicu Charity Česká republika se dražila umělecká díla od celkem třiceti autorů.

Frýdek-Místek: Charitativní aukce ve prospěch hospicu vynesla 50 000 korun
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Aukci uspořádala Českomoravská asociace podnikatelek a manažerek (ČMAPM), jejíž prezidentka Kateřina Haring výtěžek aukce ve výši 50 000 Kč předala zástupcům Charity ČR ve Frýdku-Místku. Záštitu nad dobročinnou dražbou převzali náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Lukáš Curylo, senátor Jiří Carbol a náměstek primátora Frýdku-Místku Marcel Sikora.

Mobilní hospic nabízí pro lidi v závěru života péči lékaře, zdravotních sester, sociálního pracovníka, psychologa a duchovního v domácím prostředí. Společně pomáhají nemocnému zvládat bolest a další průvodní jevy terminální fáze onemocnění.

„Jde již o druhý ročník dobročinné aukce, na které jsme spolupracovali společně s Charitou ČR. Jsem moc ráda, že se nám podařilo v této složité době aukci úspěšně zorganizovat a že její výtěžek pomůže podpořit péči o nevyléčitelně nemocné. Peníze konkrétně pomohou při nákupu auta,“ uvedla prezidentka ČMAPM Kateřina Haring.

Anketa

Akceptujete nově vyhlášená vládní opatření?

80%
20%
hlasovalo: 24784 lidí

Mezi 115 draženými uměleckými díly byly obrazy, grafiky, fotografie, sochy a keramika od třicítky autorů včetně Jiřího Štreita, Daniela Balabána, Jiljí Hartingera, Ireny Budweiserové, Jana Odvárky, Dagmar Sofie Molinové, Magdalény Novákové a dalších.

Charita Frýdek-Místek funguje jako nestátní nezisková organizace poskytující široké spektrum sociálních služeb od roku 1992, organizačně spadá pod Charitu České republiky. Cílovou skupinou uživatelů jejích služeb jsou senioři, lidé s psychickým onemocněním a mládež ohrožená sociálním vyloučením.

Českomoravská asociace podnikatelek a manažerek byla založena jako dobrovolné profesní sdružení v roce 1995 a dnes sdružuje na 150 podnikatelek. Za 25 let své existence pomohla tisícům podnikatelek v profesním vzdělávání a růstu prostřednictvím nabídky individuální podpory, kurzů, konferencí a projektových aktivit. V České republice ČMAPM spolupracuje s podnikatelskými subjekty, ale také se státními organizacemi na úrovni státní správy i samosprávy. V zahraničí ČMAPM spolupracuje mimo jiné s Celosvětovou asociací podnikatelek a manažerek FCEM, v níž Kateřina Haring působí jako místopředsedkyně pro oblast Evropy.

ČMAPM letos v souvislosti s koronavirovou krizí a jejími negativními hospodářskými dopady spustila na jaře kampaň #CHOOSE WOMEN, iniciovanou původně OSN. Prostřednictvím této kampaně může veřejnost podpořit lokální byznysmenku, jejíž služeb využívá, a je s nimi spokojena. Kampaň běží již půl roku roku, a za tu dobu pomohla stovkám malých podnikatelek a živnostnic. Iniciativa ČMAPM zaznamenala řadu pozitivních ohlasů jak u veřejnosti, tak přímo mezi zapojenými podnikatelkami napříč regiony. Zvláště ji oceňují ty, kterých se přímo dotkla opatření přijatá v souvislosti s pandemií.

Prezidentka asociace Kateřina Haring také od jara moderuje sérii podcastů Podnikatelka (ZDE) na zpravodajském serveru INFO.CZ, kde každý týden v 90minutovém rozhovoru představuje příběhy známých i neznámých podnikatelek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…