Frýdek-Místek: DISTEP pokročil s pracemi v bývalém hotelu Centrum

27.02.2024 16:14 | Tisková zpráva

V bývalém hotelu Centrum ve Frýdku-Místku pokračuje rekonstrukce. Vlastník městská společnost DISTEP, a.s., aktuálně finalizuje s demontážemi v interiéru a chystá se na odstrojování obkladů z vnější části budovy. V řízení je stavební povolení pro jednotlivé části objektu.

Frýdek-Místek: DISTEP pokročil s pracemi v bývalém hotelu Centrum
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Bývalý hotel Centrum ve Frýdku-Místku prochází proměnou. Vlastník městská společnost DISTEP, a.s., finišuje s pracemi v interiéru. Jak obytná, tak administrativně-technická část jsou nyní ve vnitřních prostorách plně vyklizeny od veškerého mobiliáře, inventáře i starých ekologických zátěží, jako jsou sklady chemických látek, nebezpečné odpady a další.

„Před dokončením je odstrojování původních vnitřních technologií a gastro-vybavení. Finalizují se demontáže původně zakrytých instalací, keramických obkladů a dlažeb, podhledů, krytů a dalších povrchových a podpovrchových konstrukcí. Stavba bude vevnitř vyčištěna až po obnaženou úroveň některých nosných konstrukcí,“ uvedl předseda představenstva společnosti DISTEP, a.s., Jiří Čuda.

Anketa

Která vládnoucí strana zatím nejvíce prospěla České republice?

2%
3%
0%
92%
0%
0%
3%
hlasovalo: 50500 lidí

V závislosti na klimatických podmínkách pracovníci odstraňují venkovní keramické obklady fasády. Jakmile to povětrnostní a teplotní podmínky po zimním období dovolí, začnou také s odstrojováním hliníkových obkladů z výškové, původně lůžkové části budovy.

„Společně se stavebním úřadem, odborem životního prostředí zdejšího magistrátu a ostatními dotčenými orgány aktivně řešíme stavební povolení pro jednotlivé části budovy, včetně venkovních ploch. Věříme, že projednání příslušných povolení nám nezkomplikuje právě probíhající období přelomové změny stavební legislativy i technických a bezpečnostních požadavků na výstavbu obecně,“ dodal předseda představenstva společnosti Jiří Čuda.

Město Frýdek-Místek koupilo chátrající hotel Centrum v roce 2018. Původní plány na přestavbu a vybudování ubytování pro seniory se ukázaly kvůli technickým parametrům budovy jako nereálné. Finančně neefektivní se ukázala také varianta zbourání objektu a výstavby bytů, která by vyšla na půl miliardy korun. Frýdek-Místek proto hledal cestu, jak objekt zachránit a smysluplně a efektivně jej využít. Získala jej na základě kupní smlouvy nakonec městská společnost.

„Jednak jsem rád, že se podařilo budovu bývalého hotelu Centrum zachovat, navíc pro ni najít i budoucí obecně prospěšné využití. Prodejem městské společnosti DISTEP se jednoznačně vyvrátily naprosto nesmyslné ‚zaručené zprávy‘, kdo má hotel ‚dostat‘. Tyto ‚zaručené zprávy‘ celý proces prodeje naprosto zbytečně – a jak již nyní víme i bezdůvodně – provázely, ztěžovaly jej a politizovaly. Možná bylo právě toto účelem takových zpráv – zabránit městu nalézt dobré řešení (roz. nalézt dobré řešení pro město a obyvatele, nikoli pro úzké zájmové skupinky). Na základě veřejného projednání a rozhodnutí věci v zastupitelstvu města tak dojde k rozvoji samotné společnosti DISTEP, ale také k vytvoření příležitostí pro bydlení a rozvoji dané lokality,“ sdělil náměstek primátora pro majetkoprávní vztahy města a majetkové účasti města Radovan Hořínek (ANO 2011).

Část bývalého hotelu DISTEP rekonstruuje na své provozní potřeby. Do nefunkčních prostor restauračního traktu přesídlí vedení a střediska dopravy a údržby. V ubytovací části budou zrekonstruovány prostory pro byty a občanskou vybavenost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…