Frýdek-Místek: Darovaný vánoční smrk je na počest příbuzného

21.11.2022 17:39 | Tisková zpráva

Přípravy na Vánoce ve Frýdku-Místku jsou v plném proudu. Hlavní vánoční strom v pondělí 21. 11. opustil své rodné Hukvaldy a čeká ho velká role na náměstí Svobody, kde chystáme letošní Adventní městečko. Statný, 14 metrů vysoký smrk daroval městu Jan Jach z Markvartovic.

Frýdek-Místek: Darovaný vánoční smrk je na počest příbuzného
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Můj strejda měl chatu na Hukvaldech. Loni zemřel na covid. Rozhodl jsem se, že na jeho počest darujeme městu smrk, který strýc zasadil před chatou před 46 lety. Doufám, že v těžké době udělá lidem radost a vykouzlí jim úsměv na tváři,“ přeje si dárce Jan Jach.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17938 lidí

Pracovníci technických služeb strom nejdříve zajistili do úchytů spuštěných z jeřábu, poté pilou rozřezali kmen a ořízli spodní větvě. Poté pomocí drapáku strom uložili na přívěs nákladního vozu. Naložení stromu, jeho upevnění a přeprava z Hukvald na místecké náměstí zabrala hodinu a půl. Na náměstí byl strom upevněn ve dva metry hlubokém otvoru. Tím je zajištěna jeho bezpečnost a stabilita i při silných poryvech větru. Po všech úpravách se strom na náměstí Svobody tyčí do výšky 11 metrů.

V neděli 27. listopadu v 16 hodin na náměstí Svobody v Místku vystoupí cimbálová muzika Valašský vojvoda, se setměním se rozsvítí celé město vánoční výzdobou a přesně v 16,45 rozzáříme hlavní vánoční strom. Poté na náměstí Svobody vystoupí folklorní soubor Ostravička s programem Vánoční zpívání. Děti budou moct navštívit vánoční dílny nebo využít Ježíškovu poštu, podívat se na zvířátka v ohradě (v Tržní ulici) a potočit se na kolotoči.

Děkujeme dárci z Hukvald, jehož krásný smrk letos zazáří na náměstí Svobody, stejně jako dárci z Řepišť, který poskytl stromek na Zámecké náměstí ve Frýdku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

16:14 Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

Pečovatelská služba Kroměříž je od letošního roku součástí příspěvkové organizace města Sociální slu…