Frýdek-Místek: Hřiště ve vnitrobloku Ostravská je v obležení dětí

29.09.2020 12:03

Město v minulých dnech dokončilo výstavbu nového dětského hřiště ve vnitrobloku ulic Ostravská, Kolaříkova, Fibichova a Vrchlického v Místku. Nabízí herní prvky pro malé i odrostlejší děti. Největším lákadlem jsou trampolíny zapuštěné do země, které na žádném jiném městském hřišti nejsou, je to novinka a má úspěch.

Frýdek-Místek: Hřiště ve vnitrobloku Ostravská je v obležení dětí
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Na hřišti nechybí pískoviště, kolotoč, houpačky ani prolézací herní sestava s klouzačkou. Pod herními prvky je dopadová plocha z lité pryže, která tlumí náraz a v případě pádu snižuje riziko poranění. Na to jsme mysleli i při výběru trampolín. Zvolili jsme zemní trampolíny, které jsou pro skákání bezpečnější než nadzemní. A byl to dobrý tah. Nejen trampolíny, ale i ostatní herní prvky vylákaly děti od počítačů a televize a přiměly je k pohybu. Navíc spolu s dětmi tráví volný čas venku i dospělí, což je dobře. Přisuzuji to celkovým úpravám v dané lokalitě. Kultivovaný a čistý prostor jednoznačně láká. Chci věřit, že si ho místní budou vážit a sami přispějí k tomu, aby se v něm cítili dobře, třeba tím, že v něm budou udržovat pořádek,“ řekl primátor Michal Pobucký s tím, že v místě byly realizovány taky sadové a terénní úpravy. Volná plocha byla dosypána a zatravněna. U dětského hřiště je vysazeno na čtyřicet okrasných keřů a na podzim bude kolem chodníků vysazeno deset nových stromů. Celý prostor tak dostane ještě pozitivnější energii.

Anketa

Má vláda na žádost Prymuly vyhlásit nouzový stav?

61%
39%
hlasovalo: 12338 lidí

Město investuje do obnovy i do výstavby nových certifikovaných dětských hřišť dlouhodobě. Nyní jich je na území města třicet sedm.

„Na sklonku loňského roku jsme nechali vybudovat nové hřiště v Sadech Bedřicha Smetany u řeky Ostravice, vedle kterého jsou k dispozici taky nové ping-pongové stoly a koše na discgolf, takže park nabízí vyžití všem bez rozdílu věku. V těchto dnech jsme dokončili hřiště na Ostravské a pilně se pracuje na výstavbě dalších dvou dětských hřišť, a to na ulici Lískovecká ve Frýdku a v městské části Lískovec. Hotova by měla být nejpozději v listopadu,“ připomenul primátor Michal Pobucký.

Práce na úpravě vnitrobloku Ostravská s výstavbou dětského hřiště realizovala městská společnost TS a.s. Konečné náklady činí necelých pět milionů korun, což je o celý jeden milion méně, než byla předpokládaná cena podle projektové dokumentace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…