Frýdek Místek: Jarní úklid startuje v pondělí

13.03.2015 15:02

Technické služby už jsou připraveny na jarní úklid města. Pokud přes víkend nenasněží nebo neuhodí mrazy, zahájí ho v pondělí 16. března. Spolu s čištěním komunikací od posypového materiálu, včetně blokového čištění ulic, zahrnuje jarní úklid také úklid chodníků, lávek, schodišť a veřejné zeleně. Úpravou projdou i parky a hřbitovy.

Frýdek Místek: Jarní úklid startuje v pondělí
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Budova magistrátu města Frýdek Místek

„Uklízet se začne na sídlišti Riviéra v Místku, kde bude také zahájeno tradiční blokové čištění ulic, spojené s dočasným zákazem parkování v dané lokalitě. První letošní blokové čištění se uskuteční v úterý 17. března v ulici 1. máje, následovat budou ulice Beethovenova, Mozartova, V. Talicha a Myslivečka,“ nastínil průběh prací předseda představenstva technických služeb Jaromír Kohut.

Čistit se od pondělí budou i nejfrekventovanější komunikace ve městě - T. G. Masaryka, Ostravská a Frýdlantská. Do konce března budou vyčištěny také lávky a schodiště na Antonínově náměstí, na ulici Těšínská, Hasičská a Na Blatnici. Uklízet se bude i v místních částech města, do konce března budou vyčištěny komunikace v Panských Nových Dvorech a Lískovci. V dubnu budou práce pokračovat v Lysůvkách, Zelinkovicích, Skalici a Chlebovicích.

Úklid v rámci veřejně prospěšných prací

„Naši zaměstnanci budou v rámci jarního úklidu pracovat i o sobotách. Pomáhat jim bude také 15 pracovníků v rámci veřejně prospěšných prací, kteří budou převážně vyškrabávat drny z dlažeb chodníků, čistit odtokové žlábky, ale také vyhrabávat plochy veřejné zeleně, provzdušňovat travnaté plochy a upravovat výsadbu keřů,“ řekl Jaromír Kohut.

Věříme, že frýdecko-místečtí občané budou s úklidem spokojeni a při procházkách městem si užijí opravdovou jarní pohodu.

Kompletní plán jarního úklidu naleznete ZDE, s harmonogramem blokového čištění ulic se můžete seznámit ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…