Frýdek Místek: Jarní úklid startuje v pondělí

13.03.2015 15:02

Technické služby už jsou připraveny na jarní úklid města. Pokud přes víkend nenasněží nebo neuhodí mrazy, zahájí ho v pondělí 16. března. Spolu s čištěním komunikací od posypového materiálu, včetně blokového čištění ulic, zahrnuje jarní úklid také úklid chodníků, lávek, schodišť a veřejné zeleně. Úpravou projdou i parky a hřbitovy.

Frýdek Místek: Jarní úklid startuje v pondělí
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Budova magistrátu města Frýdek Místek

„Uklízet se začne na sídlišti Riviéra v Místku, kde bude také zahájeno tradiční blokové čištění ulic, spojené s dočasným zákazem parkování v dané lokalitě. První letošní blokové čištění se uskuteční v úterý 17. března v ulici 1. máje, následovat budou ulice Beethovenova, Mozartova, V. Talicha a Myslivečka,“ nastínil průběh prací předseda představenstva technických služeb Jaromír Kohut.

Čistit se od pondělí budou i nejfrekventovanější komunikace ve městě - T. G. Masaryka, Ostravská a Frýdlantská. Do konce března budou vyčištěny také lávky a schodiště na Antonínově náměstí, na ulici Těšínská, Hasičská a Na Blatnici. Uklízet se bude i v místních částech města, do konce března budou vyčištěny komunikace v Panských Nových Dvorech a Lískovci. V dubnu budou práce pokračovat v Lysůvkách, Zelinkovicích, Skalici a Chlebovicích.

Úklid v rámci veřejně prospěšných prací

„Naši zaměstnanci budou v rámci jarního úklidu pracovat i o sobotách. Pomáhat jim bude také 15 pracovníků v rámci veřejně prospěšných prací, kteří budou převážně vyškrabávat drny z dlažeb chodníků, čistit odtokové žlábky, ale také vyhrabávat plochy veřejné zeleně, provzdušňovat travnaté plochy a upravovat výsadbu keřů,“ řekl Jaromír Kohut.

Věříme, že frýdecko-místečtí občané budou s úklidem spokojeni a při procházkách městem si užijí opravdovou jarní pohodu.

Kompletní plán jarního úklidu naleznete ZDE, s harmonogramem blokového čištění ulic se můžete seznámit ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Od června se bude možné na úřadě prokázat občankou v mobilu

22:28 Česká Lípa: Od června se bude možné na úřadě prokázat občankou v mobilu

Čím dál tím víc věcí se v našem životě elektronizuje, kartičky po kapsách tak nosí čím dál tím méně …