Frýdek-Místek: Léto bude opět veselé

12.06.2019 10:04

Statutární město Frýdek-Místek pořádá prostřednictvím své organizace KulturaFM tradiční Veseléto, které v letních dnech, zejména pak v době prázdnin, nabízí spoustu akcí a zábavy pro děti i dospělé.

Frýdek-Místek: Léto bude opět veselé
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Konají se v různých částech města, od náměstí, přes parky až po areály bývalých textilek. Program je bohatý a žánrově pestrý. Každou středu a pokaždé jinde je připraveno i promítání pod širým nebem, a chybět nebudou ani nedělní promenádní koncerty v parku u řeky Ostravice. Na většinu akcí je vstup zdarma.

„Veselé léto můžete prožít na mnoha místech, ale Veseléto jen u nás ve Frýdku-Místku. Soubor našich kulturních akcí pod širým nebem je originál, jednotlivé přísady prověřené časem, s občasným experimentem, který se většinou stane přirozenou, nenásilnou součástí receptury, jako tomu naposledy bylo u FM City Festu. Ve výsledku Veseléto chutná všem, každý si z něj ukrojí zrovna tu porci, která nejvíce vyhoví jeho naturelu. A dostane se skutečně na všechny, od nejmenších dětí, přes rodinné akce a střední generaci, až po seniory. Veseléto, to je menu o mnoha chodech, kde si každý najde to své,“ láká na seriál letních akcí ve Frýdku-Místku primátor Michal Pobucký.

Hned v červnu nás čekají dva tradiční festivaly. Čtvrt století má letos Mezinárodní folklorní festival pořádaný statutárním městem Frýdek-Místek a DFS Ostravička. Město roztančí již ve čtvrtek, kdy je na programu Koncert muzik na nádvoří frýdeckého zámku. Program bude pokračovat i v pátek a soboru na místeckém náměstí Svobody. Druhou červnovou stálicí je festival Sweetsen fest, jehož hlavní program se koná 21. a 22. června v areálu stadionu vedle haly Polárka. Vstup na obě tyto akce je zdarma.

O prázdninách jsou na programu další tradiční akce. V červenci se uskuteční FM City Fest v bývalé textilce na ulici Staroměstská a taky tradiční Jazz ve městě v textilce na ulici Těšínská. V srpnu je v plánu Pivopění i divadelní festival Odpoutaná scéna, chybět nebudou Muzikantské žně v Sokolíku u řeky Ostravice ani akce Frýdek-Místek plný chutí a Beskydské rekordy. Veseléto uzavřou poslední prázdninový víkend Historické slavnosti. Po celé prázdniny se bude každou středu a pokaždé jinde promítat pod širým nebem a každou neděli se bude konat promenádní koncert v altánu u řeky Ostravice.

Veseléto pořádá statutární město Frýdek-Místek prostřednictvím své příspěvkové organizace Kultura F-M. Pod hlavičkou Veseléta jsou ale zastřešeny také akce dalších pořadatelů, přičemž vstup na ně je většinou zpoplatněn. Vstupenky lze zakoupit na stránkách ZDE, na pobočkách TIC FM, v hale Polárka, u pořadatelů nebo na místě.

Kalendář akcí ZDE

Kino na výletě 2019:
středa – pokaždé jinde - vstup zdarma
12. 6. - 21:00 - Altán ve Smetanových sadech - Složka 64
19. 6. - 21:15 - Park pod zámkem - Zrodila se hvězda
26. 6. - 21:15 - Faunapark ul. Na Příkopě - Tohle je náš svět
3. 7. - 21:15 - Autokemp Olešná - Raubíř Ralf a internet
10. 7. - 21:00 - sady Svobody - King skate
17.7. - 20:30 - dopravní hřiště na ul. Pionýrů - Grinch
24. 7. - 21:00 - louka pod Hradem – BlacKkKlansman
31. 7. - 20:45 - náměstí Svobody - Všichni to vědí
7. 8. - 20:30 - Autokemp Olešná - Ženy v běhu
14. 8. - 20:15 - hřiště Hříbek - Čertí brko
21. 8. - 20:00 - altán v Sadech B. Smetany - Bohemian Rhapsody
28. 8. - 20:00 - textilka Slezan ul. Staroměstská- Šťastný Lazzaro

Promenádní koncerty:
neděle – 16:00 - Sady B. Smetany - vstup zdarma
7. 7. Akuma
14. 7. Stanley´s Dixie Street Band
21. 7. Josef Zíma
28. 7. Slavné songy první republiky
4. 8. LAM Trio
11. 8. Lesanten
18. 8. Malá Slovácká dechová hudba Sadovanka
25. 8. Michal Tučný Revival Band

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…