Frýdek-Místek: Město má webový katalog sociálních služeb

03.12.2020 21:23

Snadnější orientaci v oblasti nabídky sociálních služeb a navazujících aktivit na území města nabízí webový katalog sociálních služeb. Vytvořen byl v rámci projektu Zpracování koncepce sociálního bydlení statutárního města Frýdku-Místku na období 2020–2025 a její aplikace. Financován byl z prostředků EU prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost.

Frýdek-Místek: Město má webový katalog sociálních služeb
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Webový katalog sociálních služeb naleznou zájemci na webových stránkách statutárního města Frýdek-Místek (ZDE). Měl by přispět ke snadnější orientaci v oblasti aktuální nabídky sociálních služeb a navazujících aktivit, a tedy k řešení jejich nepříznivé situace. Zájemci v něm najdou také informace a kontakty na organizace, které sociální služby na území města nabízejí. Při hledání požadované služby mohou zvolit takzvané filtrování, takže snadno a rychle najdou službu, kterou hledají. Filtry jsou rozděleny do čtyř základních oblastí. Službu mohou vyhledat podle cílové skupiny, formy poskytování, životní situace a druhu služby,“ přiblížil novinku náměstek primátora Marcel Sikora.

Cílová skupina je rozdělena na seniory, osoby se zdravotním postižením, osoby sociálně vyloučené nebo sociálním vyloučením ohrožené a děti, mládež a rodinu.

Forma poskytování je rozdělena na pobytovou, ambulantní i terénní. Uživatel si tak zvolí, zda hledá službu, která mu bude poskytována v jeho domácím prostředí (terénní) nebo službu, za kterou bude docházet (ambulantní), případně službu s ubytováním (pobytová).

Anketa

Má BIS vydat Zemanovi jména ruských agentů v ČR, pakliže je prezident chce znát?

84%
16%
hlasovalo: 23697 lidí

Životní situace nabízí rozdělení podle situace, kterou uživatel právě řeší a potřebuje s ní pomoci. Například to může být péče o blízkou osobu, výchovu dětí, ale taky třeba násilí nebo užívání návykových látek.

Druh služby nabízí rozdělení podle účelu služby, tedy zda se jedná o pečovatelskou službu, osobní asistenci, stacionáře, domovy pro seniory, ale také například krizové poradenství a podobně. Druh služby vychází z nastavení a definice jednotlivých sociálních služeb podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách.

Pro vyhledání služby není nutné nastavit všechny filtry, zvlášť pokud si uživatel není jistý jejich výběrem.

Na stránce je také sekce Bydlení, která je zaměřená především na sociální a dostupné bydlení. Uživatel zde nalezne seznam poskytovatelů a služeb zaměřených na bydlení (azylové domy, noclehárny, domy na půl cesty,…), ale také kontakt na zaměstnance města pro případ, že se nachází v situaci bez bydlení nebo je přímo ohrožen ztrátou bydlení a potřebuje s touto situací pomoct. Uveřejněny zde jsou také hlavní výstupy výše zmíněného projektu, mezi které patří zpracovaná Koncepce sociálního bydlení statutárního města Frýdku-Místku na období 2020- 2025 a taky nově zpracovaná Metodika prevence ztráty bydlení. Součástí této sekce budou i zápisy ze setkávání pracovní skupiny sociálního bydlení.

Další částí internetové stránky je záložka Komunitní plánování, kde jsou základní informace o tom, jak na území města komunitní plánování funguje, včetně strategických materiálů a zápisů ze setkání jednotlivých pracovních skupin.

Součástí stránky je také kalendář akcí, který bude zahrnovat akce připravované na území města, ať už bude jejich pořadatelem město nebo některá z organizací poskytujících sociální služby.

Náklady na vytvoření webového katalogu sociálních služeb činí téměř 75 tisíc korun (bez DPH) a jsou z 95 % hrazeny z prostředků EU prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…