Frýdek-Místek: Město modernizuje křižovatky

24.04.2019 19:03

Nejfrekventovanější křižovatky ve městě procházejí o víkendech, kdy je doprava nejslabší, výměnou řadičů světelného signalizačního zařízení. Ty jsou již zastaralé a po dvaceti letech provozu na hranici životnosti.

Frýdek-Místek: Město modernizuje křižovatky
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Zvýrazněny a doplněny jsou při tom také blikače s oranžovým panáčkem, upozorňující řidiče v odbočovacím pruhu na přecházení chodců. Náklady na modernizaci tří křižovatek ve městě přesáhnou tři miliony korun.

„Technologická obnova semaforů vyžaduje jejich kompletní vypnutí. Práce začínají vždy v sobotu v 8 ráno a dokončeny bývají v neděli odpoledne, kdy jsou semafory opět spuštěny do plného provozu,“ řekl Jaromír Kohut, předseda představenstva městské společnosti TS a.s., která obnovu semaforů realizuje.

„Nové semafory budou připraveny na případný nástup LED diodové technologie a budou snadněji programovatelné. Součástí obnovy jsou také blikače upozorňující řidiče na přechod chodců, které mají větší intenzitu svícení a jsou tedy posilujícím bezpečnostním prvkem při přecházení komunikace,“ uvedl náměstek primátora Karel Deutscher.

První výměna semaforu se konala již o prvním dubnovém víkendu, a to na křižovatce ulic Revoluční a Bruzovská u frýdeckého magistrátu. Tento víkend, tedy 27. až 28. dubna, projde technologickou obnovou křižovatka ulic Revoluční a Lískovecká (u Kauflandu). Třetí a z úrovně omezení dopravy nejkomplikovanější výměna řadičů světelného signalizačního zařízení se uskuteční první květnový víkend, tedy 4. až 5. května na křižovatce ulic Janáčkova, Frýdlantská, Ostravská a Hlavní (U Vykopnutého).

„Výměna řadičů na křižovatce U Vykopnutého si vyžádá dosti razantní dopravní omezení. Jedná se o jednu z nejfrekventovanějších křižovatek ve městě, a to na hlavním tahu Příbor – Český Těšín, kterou i o víkendu projedou tisíce aut. Řidiči na této křižovatce nebudou moci přejet z ulice Frýdlantská na Ostravskou, a to v obou směrech, a zároveň nebudou moci odbočit vlevo,“ upozornil náměstek Deutscher s tím, že bezpečný průjezd křižovatkou v souvislosti s výměnou signalizace nelze zajistit jinak než dopravním omezením. Souhlasila s tím i dopravní police, která po důsledném zvážení zavrhla řízení křižovatky policistou, a to i proto, že křižovatka je rozlehlá a policista by byl špatně viditelný.

Žádáme řidiče, aby se křižovatce U Vykopnutého první květnový víkend pokud možno vyhnuli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…