Frýdek-Místek: Město osvěžuje kropicí vůz

02.08.2018 10:02

V současných tropických dnech projíždí městem kropicí vůz, který užitkovou vodou skrápí vyprahlé komunikace a vypouští vodní mlhu. Ochlazovaní komunikací má příznivý účinek na asfaltový povrch a vypouštěnou vodní mlhou se zvyšuje vlhkost vzduchu.

Frýdek-Místek: Město osvěžuje kropicí vůz
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Technické služby kropicím vozem v odpoledních hodinách objíždí náměstí ve Frýdku i v Místku, autobusové stanoviště ve Frýdku i to bývalé v Místku, projíždí také frekventovanými ulicemi Radniční, T. G. Masaryka, E. Krásnohorské, Ostravská, Frýdlantská, Palackého, Politických obětí, Tržní, Štursova, Pivovarská a 8. pěšího pluku.

„Ochlazením rozpálených komunikací se snižuje prašnost, ale i teplota vzduchu. Věříme, že občané budou toto opatření vnímat pozitivně,“ řekl ředitel společnosti TS a.s. Jaromír Kohut s tím, že kropení ulic bude pokračovat v návaznosti na klimatické podmínky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: MŠ Mozaika na Závodu míru se pyšní novým stravovacím provozem

19:06 Pardubice: MŠ Mozaika na Závodu míru se pyšní novým stravovacím provozem

V MŠ Mozaika byla úspěšně dokončena rekonstrukce hospodářského pavilonu. Tento projekt modernizoval …