Frýdek-Místek: Město pokračuje ve svozu bioodpadu

03.04.2019 14:47

Statutární město Frýdek-Místek zahájilo tento týden svoz bioodpadu od rodinných domů na území města. Svážet ho bude stejně jako loni i z místních částí Chlebovice, Lískovec, Lysůvky, Skalice a Zelinkovice až do konce listopadu, a to jednou za čtrnáct dní.

Frýdek-Místek: Město pokračuje ve svozu bioodpadu
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Město zavedlo svoz bioodpadu v roce 2016, kdy pořídilo na čtyři tisíce plastových nádob na bioodpad a postupně jejich počet navýšilo až na čtyři tisíce šest set. „Vyšli jsme tak vstříc požadavkům občanů, zároveň se tak snažíme vylepšit systém nakládání s bioodpady a eliminovat vznik černých skládek i šetřit místo na skládce, protože v minulosti nezřídka končila posečená tráva, shrabané listí nebo popadaná jablka v popelnici na komunální odpad,“ připomenul primátor Michal Pobucký.

V loňském roce bylo prostřednictvím hnědých nádob svezeno 2 161 tun bioodpadu (2016 – 1 652 tun, 2017 – 1 726 tun), a to od trávy, sena, listí, přes spadané ovoce, květiny, až po bioodpad z domácností jako slupky ze zeleniny, čajové sáčky nebo kávové sedliny.

Svážený bioodpad končí v kompostárně, kde je zpracován na kompost a kvalitní zeminový substrát.

Občané Frýdku-Místku, včetně zahrádkářů, mohou zdarma a celoročně, tak jako v minulých letech, k odložení nejen biologického odpadu využívat také sběrné dvory na území města a kompostárnu v Bruzovicích.

Harmonogram svozu ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…