Frýdek-Místek: Město sbírá připomínky občanů k novému systému parkování

05.10.2022 19:31 | Tisková zpráva

Frýdecko-místecká radnice se zabývá připomínkami obyvatel k nově zavedenému systému parkování. Řidiči mohou své podněty zasílat do konce roku. Nově spuštěný parkovací systém funguje zatím v testovacím režimu a město jej vyladí na základě připomínek občanů.

Frýdek-Místek: Město sbírá připomínky občanů k novému systému parkování
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Kde zaparkovat? Každodenní otázka nejednoho řidiče ve Frýdku-Místku. Nový systém, jehož návrh vzešel ještě za původní sestavy vedení města, má vnést do parkování řád. Od 1. října funguje v testovacím režimu a město nyní vyzývá občany, aby jej vyzkoušeli a zaslali své připomínky.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

„Je důležité říct, že nový systém není definitivní. Budeme rádi, pokud občané nová pravidla vyzkouší a napíšou nám, které situace je omezují. Již nyní víme, že spousta záležitostí v rámci parkování potřebuje nutně vyladit. Budeme řešit například vyzvedávání dětí u škol a školek nebo parkování u polikliniky. Nezbytné je také zvážit, zda je opravdu nutné, aby lidé platili za parkování v sobotu dopoledne,“ uvedl primátor Petr Korč (Naše město F-M).

Parkoviště ve městě jsou nově rozdělena do tří zpoplatněných zón. Změny jsou také v rámci parkovacích karet, avšak karty již vydané TS a.s. přitom zůstávají nadále v platnosti. Radnice nechala naistalovat několik kusů chytrých parkovacích automatů, kterých bude postupně přibývat. V průběhu října má být dále spuštěna i mobilní aplikace pro možnost placení parkovného mobilním telefonem. Po nainstalování všech inteligentních parkovacích automatů systém umožní operativně regulovat výši parkovného.

Veškeré podněty a připomínky k parkování mohou občané zasílat do konce letošního roku, a to na adresu: parkovani@frydekmistek.cz. Na jaře by systém měl začít fungovat naostro podle upravených pravidel.

Letáky s podrobnostmi a aktualizovanými mapkami najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…