Frýdek-Místek: Město zalévá květiny i stromy a zahájilo další seč trávy

09.08.2017 14:32

V horkých letních dnech si krásně rozkvetlé záhony a vysazené mladé stromy vyžadují vláhu. Zaměstnanci městských technických služeb je tedy pravidelně zalévají, aby neuschly. V rámci údržby zeleně zahájily také letní ořezy dřevin a pustily se do další seče trávníků.

Frýdek-Místek: Město zalévá květiny i stromy a zahájilo další seč trávy
Foto: archív autora
Popisek: Frýdek-Místek, park

„Tropické letní dny začínají zaměstnanci provozu Zeleň zálivkou všech květinových záhonů, květinových pyramid a závěsných květináčů na sloupech veřejného osvětlení. Zalévat musí i nové výsadby ve veřejné zeleni. Kromě toho v současnosti naši pracovníci plevou květinové záhony, jejichž údržba je ve větším rozsahu ve srovnání s předešlými lety. Statutární město Frýdek-Místek totiž vzhledem k 750. výročí města rozšířilo letničkové záhony téměř dvojnásobně. Plejeme i keřové skupiny. Upřednostňovány jsou výsadby, které byly zmlazeny v rámci zimní údržby keřů, jednotlivé rostliny jsou teď menší a plevel má tak příznivější podmínky k růstu,“ uvedl předseda představenstva Jaromír Kohut.

„V těchto dnech byla zahájena již pátá seč parterových trávníků kolem komunikací, řidiči tak budou mít zejména na křižovatkách lepší rozhled. Sekačky na parterové trávníky, ke kterým se řadí i trávníky v parcích a centrálních částech města, vyjedou letos celkem sedmkrát. Trávníky v sídlištních zástavbách se nyní začínají sekat již počtvrté a jedna seč ještě bude následovat. Letos tak budou sečeny trávníky na sídlištích celkem pětkrát, což je oproti loňsku o seč více. Vycházíme tak vstříc občanům, kterým kvetoucí a vzrostlá tráva způsobuje alergie, zároveň tím eliminujeme množství klíšťat ve městě a zvyšujeme celkovou estetičnost,“ připomenul primátor Michal Pobucký s tím, že zaměstnanci městských technických služeb se sečení veřejné zeleně naplno věnují od konce dubna až do konce září.

Technické služby pokračují také v letních ořezech stromů, které provádějí zpravidla od června do konce srpna dle pokynů odboru životního prostředí a zemědělství. Cílem těchto prací je zvýšení celkové vitality a zdravotního stavu stromů, zajištění jejich provozní bezpečnosti a podchozích a podjezdných profilů komunikací. Mnohé ořezy se provádějí i na základě oprávněných požadavků zdejších občanů. Jedná se například o zasahování vegetace do fasád domů či oken. Po těchto řezech následuje úklid štěpkováním větví. Vzniklá štěpka se dále používá k mulčovaní výsadeb a keřových skupin na plochách veřejné zeleně města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…