Gastrofestival si již podruhé našel místo v pohodovém prostředí parku ve stínu stromů, pod kterými si účastníci užívali spoustu skvělého jídla a pití. Ve stáncích si každý přišel na to své. Podávaly se různé speciality české i zahraniční kuchyně jako např. ramen, belgické wafle, guláše, steaky, hamburgery, domácí hranolky, saláty, sushi či zmrzliny, vše mohli návštěvníci doplnit domácími limonádami, pivem, míchanými nápoji nebo kávou.
Na akci nechyběla také kuchařská show s Markétou Hrubešovou, chilli výzva, ve které se otestovala odolnost chuťových pohárků soutěžících, hudební vystoupení v čele s legendární kapelou Turbo a vyhlášení soutěže o nejlepší frýdeckomístecký štrúdl. „I letos pro nás jako pro porotu bylo hodnocení těžké, protože jsme vybírali z 20 druhů štrúdlů, ať už slaných nebo sladkých. Nakonec jsme se rozhodli vyhlásit jako nejlepší slaný štrúdl Závin s glazovanou slaninou a nakládanými cibulkami od Miloše Semenyši a jako nejlepší sladký štrúdl Povidlový pernikáč s povidly od Jitky Hlavaté,“ říká ředitelka pořádajícího Turistického informačního centra Frýdek-Místek Monika Konvičná, která hodnotila štrúdly s herečkou Markétou Hrubešovou a Karlem Janošem, jenž je jedním z parterům akce a který stojí za konceptem PUNK FOOD bister.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV