Frýdek-Místek: Na sídlišti Slezská je nový kamerový systém

03.08.2015 8:33

Statutární město Frýdek-Místek s přispěním Evropské unie finišuje s další částí přeměny nejlidnatějšího sídliště Slezská. V minulých letech již byly upraveny zelené plochy a místní parky, vybudována nová dětská hřiště, nová parkovací místa i nová spojovací komunikace. Letos práce zahrnují zejména předláždění stávajících a vybudování nových chodníků, rozšíření komunikací pro zajištění bezproblémového průjezdu vozidel hasičů i potřeby parkování, doplnění veřejné zeleně, ale také modernizaci a rozšíření kamerového systému.

Frýdek-Místek: Na sídlišti Slezská je nový kamerový systém
Foto: ČEZ
Popisek: Oranžový přechod ve Frýdku-Místku

Na území sídliště Slezská byla vybudována nová páteřní síť optického kabelu a v osmi lokalitách bylo umístěno celkem devět dohledových kamer, přičemž čtyři původní a již nevyhovující byly vyměněny za nové a dalších pět kamer bylo na sídlišti umístěno zcela nově. Nyní jsou kamery v Sadech Svobody, parčíku za Sekerovou vilou (bývalou knihovnou), na ZŠ J. z Poděbrad, na bytových domech Novodvorská 3062, Dobrovského 3096, J. Čapka 3088, J. Čapka 3080 a u kruhového objezdu na křižovatce TGM a V. Závady. Celkově snímají prostor o rozloze 128 518 m².

„Cílem je maximální využití Městského kamerového dohledového systému, celkové zvýšení bezpečnosti obyvatel sídliště, zamezení ničení majetku a prevence trestné činnosti,“ řekl náměstek primátora Jiří Kajzar.

Kapacita optické sítě bude využita i pro datové napojení městských organizací (základních škol na ul. J. z Poděbrad a ul. J. Čapka, mateřské školy na ul. J. Božana a rodinného centra Klíček) na internet a pult centralizované ochrany.

Náklady na modernizaci a rozšíření kamerového systému na sídlišti Slezská činí 2,1 milionů korun. Zhruba 1,8 milionů z této částky získá město zpět formou dotace z prostředků Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Revitalizace veřejných prostranství na sídlišti Slezská byla realizována v rámci Integrovaného plánu rozvoje statutárního města Frýdku-Místku – sídliště Slezská, jehož cílem je zvýšit kvalitu života obyvatel tohoto sídliště, a to prostřednictvím revitalizace prostředí a regenerace bytových domů. Pro tuto oblast byla vyčleněna částka 5,24 milionů EUR, kterou lze čerpat až do konce roku 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…