Frýdek-Místek: Nová pokladnička už je na náměstí, přispějte ženám a dětem z „azyláku“

06.12.2023 22:09 | Tisková zpráva

Radnice odstartovala veřejnou sbírku Vánoční strom. Kolemjdoucí mohou přispět do zcela nové pokladničky, která stojí na náměstí Svobody, nebo elektronicky. Dary pomohou ženám a dětem z Azylového domu Sára ve Frýdku.

Frýdek-Místek: Nová pokladnička už je na náměstí, přispějte ženám a dětem z „azyláku“
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Spustili jsme veřejnou sbírku Vánoční strom. Letos poprvé mohou lidé přispět do zcela nové bytelné a lépe zabezpečené pokladničky. Nahradila původní, několikrát vykradenou kasičku.

„Chci poděkovat všem, kteří se podíleli na vzniku nové pokladničky. Od školáků, kteří tvořili návrhy, přes realizátory SOŠ a ZUŠ Frýdek-Místek, ale v neposlední řadě také zaměstnancům našeho odboru vnitřních věcí a živnostenského úřadu i technickým službám, a to nejen v souvislosti s pokladničkou, ale s náročnou přípravou celé vánoční výzdoby a zázemí adventního městečka obecně. Cením si toho, je to skvělá práce a z výsledků se budeme těšit nejen my na úřadě, ale celé město,“ poděkoval primátor Petr Korč (Naše Město F-M).

Nová pokladnička s krystaly je napojena na pult městské policie, je tedy pod dohledem a jakýkoliv pokus o dobytí bude po zásluze potrestán.

Výtěžek ze sbírky poputuje do Střediska Sára, azylového domu pro matky a děti na Bruzovské ulici ve Frýdku. Z darů zařízení nakoupí například matrace do dětských postýlek, ložní prádlo, nové vybavení pro kuchyňku komunitního centra nebo hry a pomůcky pro společné aktivity s dětmi.

Příspěvky do kasičky na náměstí mohou lidé vhazovat do 22. prosince. Elektronická verze veřejné sbírky potrvá do 31. prosince – zájemci mohou přispět na transparentní účet 4444100/300, anebo využít QR kód (na plakátu nebo ceduli u pokladničky).

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Velká mezinárodní výstava odhaluje vztah Franze Kafky k vizuální kultuře

16:09 Plzeň: Velká mezinárodní výstava odhaluje vztah Franze Kafky k vizuální kultuře

U příležitosti stého výročí úmrtí spisovatele Franze Kafky (3. 7. 1883–3. 6. 1924) se v Západočeské …