Frýdek-Místek: Reakce magistrátu na informace v médiích

24.08.2012 20:30

Většina českých médií zveřejnila informace o obvinění náměstka primátora Dalibora Hrabce ze sjednání výhody při zadání veřejné zakázky. Vyjádření náměstka Hrabce a náměstka primátora Michala Pobuckého viz níže.

Frýdek-Místek: Reakce magistrátu na informace v médiích
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Vyjádření náměstka primátora Dalibora Hrabce:

Celé je to nesmysl. Byl jsem obviněn ze sjednání výhody při zadání veřejné zakázky, do které se mimochodem nikdo nepřihlásil. Navíc, tato zakázka byla soutěžená v otevřeném řízení, což znamená vůbec nejvyšší možnou míru transparentnosti. Zakázka byla zveřejněna prostřednictvím centrální adresy veřejných zakázek na internetu, mohla se do ní tedy přihlásit jakákoliv firma z celé EU a jakákoliv firma mohla v dané lhůtě podat námitky a připomínky k zadávacímu řízení. Proti zadávací dokumentaci, která byla podle státního zástupce šitá konkrétní firmě na míru, ale nikdo neprotestoval. Jediné, co mě s touto zakázkou spojuje, je můj podpis na materiálu, který jsem předkládal Radě města FM. Jsem obviněn pouze na základě ničím nepodložených dedukcí. To mě jako politika velmi znepokojuje, vypadá to, že na základě pouhé spekulace může být dnes obviněn skutečně kdokoliv. Budu se bránit a proti vznesenému obvinění podám stížnost ke Krajskému soudu v Ostravě.

Vyjádření náměstka primátora Michala Pobuckého:

Je to jen další nesmyslný krok státního zástupce, který se zhlédl v dnešní společenské poptávce „odhalovat nepravosti ve vyšších patrech“ a sám sebe by rád pasoval do role komisaře Cattaniho. On sám začal mluvit o chobotnici, takže potřeboval za každou cenu najít její hlavu. Mysleli jsme si, že poté, co byla v cele předběžného zadržení 24 hodin držena ředitelka městských jeslí jen proto, že toto zařízení napojila na pult centralizované ochrany, který byl předmětem vyšetřování, už nemůže přijít absurdnější záležitost. Bohužel jsme se spletli. Proto nehodláme po Daliborovi Hrabcovi požadovat, aby z tohoto nesmyslného obvinění vyvozoval nějakou politickou odpovědnost. Na tom jsme se shodli na koaličním jednání.  

 Nechápeme, že státní zástupce Hradil zvažuje uvalení vazby na náměstka Hrabce a zdůvodňuje to tím, že zůstává ve své funkci a může pokračovat v trestné činnosti a že „magistrát sám to jakýmsi způsobem neřeší“? To je lež!  Od května letošního roku všechny zakázky nad 30 tisíc korun zveřejňujeme na internetu a přihlásit se do nich může kdokoliv z České republiky. Pokud tuto informaci má, pak záměrně klame veřejnost a opravdové důvody, proč chce dát do vazby člena vedení města, jsou nám utajeny, anebo se lze domnívat, že opravdu není způsobilý vést vyšetřování. Podle právníků a advokátů s mnohaletou praxí, to vypadá tak, že pan státní zástupce Hradil si s vyšetřováním neví evidentně rady a snaží se z ničeho vytvořit obrovskou kauzu.

MM F-M, Jana Matějíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…