Frýdek-Místek: Řeší se zateplování, ale co vzhled fasád?

11.03.2015 10:46

Zateplování snižuje náklady na vytápění budovy, některé objekty ovšem tímto zásahem ztrácejí určité architektonické prvky a stávají se z nich vyhlazené krabice. To se nelíbí náměstkovi primátora Jiřímu Kajzarovi, který se chce této problematice věnovat.

Frýdek-Místek: Řeší se zateplování, ale co vzhled fasád?
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Je to celospolečenský problém, protože účel dotací řeší zateplení, okna, fasády, ale nebere ohled na některé ozdobné prvky. Pokud se nezasahuje do rozměrů oken, nepodléhají tyto zásahy stavebnímu řízení, takže je na libovůli investora, jak se zachová. Zohlednění některých architektonických detailů při zateplování ovšem může vyjít třeba až na trojnásobek ceny, takže je jasné, jak to dopadá. Vidíme to i na budovách ve vlastnictví státu, stačí se podívat, jak dopadl objekt katastrálního nebo okresního úřadu. Citlivě zrekonstruovaná budova bývalé okresní vojenské správy soukromým investorem ale ukazuje, že to jde. My jako město bychom přes Fond regenerace mohli vlastníkům na citlivé řešení přispívat, budeme také zkoumat, zda lze některé cenné fasády památkově chránit. Týká se to i některých budov ve vlastnictví města, proto v současné době hledáme řešení, které by napomohlo tomu, aby město nepřicházelo o další architektonicky cenné prvky,“ uvedl náměstek primátora Jiří Kajzar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Blíží se rekonstrukce severních teras a Žižkových sadů

19:27 Hradec Králové: Blíží se rekonstrukce severních teras a Žižkových sadů

Severní terasy a Žižkovy sady v centru Hradce Králové jsou opět blíže celkové rekonstrukci. Radní na…