Frýdek-Místek: Semafory na Rubikovce jsou ve zkušebním režimu

04.07.2020 11:32

Oprava mostu na třídě T. G. Masaryka v místě Rubikovy křižovatky byla ukončena. V současné době probíhají úkony spojené s přejímacím řízením. Ve středu byly spuštěny také nové semafory, které jsou nyní ve zkušebním režimu. Spolu s nimi byly spuštěny také nové semafory u katastrálního úřadu, které jsou ve vzájemné koordinaci se semafory na Rubikovce i semafory u magistrátu.

Frýdek-Místek: Semafory na Rubikovce jsou ve zkušebním režimu
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

V rámci modernizace světelně signalizačního zařízení na Rubikovce byly instalovány nové stožáry, videodetektory, indukční smyčky a nová návěstidla s funkcí programové regulace světelného toku (stmívání). Indukční smyčky jsou uloženy v komunikaci před křižovatkou a detekují jednotlivá vozidla v jízdních pruzích za účelem jejich sčítání, prodlužování jednotlivých délek signálu volno a vyvolání signálu volno u skupin na „výzvu“. Přechody pro chodce jsou vybaveny akustickou (bezdrátovou) signalizací pro nevidomé.

Na křižovatce přibyly semafory pro chodce, a to ve směru od magistrátu (pravé odbočení) do Místku. Řidiči tam dávali přednost chodcům mířícím od parku dolů na Kostikovo náměstí, nyní jsou součástí zelené vlny. A semafor řídí také přechod pro chodce ze směru od Místku na Kostikovo náměstí.

„Semafory jsou nyní ve zkušebním režimu. Zhruba po měsíci vyhodnotíme získaná data a případně upravíme délku jednotlivých intervalů tak, aby byl průjezd křižovatkou co nejplynulejší a zároveň bezpečný. Předpokládám, že v návaznosti na spuštění opravy ramp estakády, které realizuje ŘSD, a objízdnou trasu, která povede právě po Třídě T. G. Masaryka, tedy přes Rubikovku, bude úprava intervalů nevyhnutelná,“ konstatoval náměstek pro dopravu Karel Deutscher.

Křižovatka je v tuto chvíli plně průjezdná, nicméně stále v režimu stavby, a to až do doby kolaudace. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …