Frýdek-Místek: Ve městě vzniknou další dětská hřiště

27.07.2020 13:59

Město pravidelně investuje do obnovy i do výstavby nových certifikovaných dětských hřišť. Teď jich je ve městě třicet šest a přibudou k nim další. V současné době už se rýsuje nové hřiště ve vnitrobloku Ostravská a v příštích týdnech se začnou budovat nová hřiště v místní části Lískovec a také na ulici Lískovecká ve Frýdku.

Frýdek-Místek: Ve městě vzniknou další dětská hřiště
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Hřiště ve vnitrobloku Ostravská v Místku už má zabudovány všechny dětské herní prvky, včetně trampolín zapuštěných do země. Ty jsou na městem spravovaných hřištích novinkou. Současně se v lokalitě budují nové chodníky a následně zde bude upravena i zeleň,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Radní na svém červencovém zasedání schválili také vybudování dalších dvou dětských hřišť, a to na ulici Lískovecká a v Lískovci.

Dětské hřiště v Lískovci vznikne v blízkosti současného asfaltového sportovního hřiště.  Budou tam herní prvky s tlumící dopadovou plochou pro děti od 3 do 12 let, například herní sestava ve tvaru lodě, houpačka i kolotoč. Hřiště bude oploceno a osazeno keři tak, aby byla vytvořena optická stěna od soukromého pozemku.

„Dětské hřiště na ulici Lískovecká ve Frýdku vyroste kousek od sportovního hřiště s brankami a basketbalovými koši. V současné době je na místě jen pískoviště. To bude odstraněno, nahrazeno pískovištěm novým a doplněno o herní soustavu se skluzavkou, lanovou prolézačkou, kyvadlovou houpačkou, pružinovým houpadlem a lavičkami. I toto hřiště bude oploceno,“ dodal primátor Pobucký s tím, že s pracemi by se mohlo začít v srpnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…