Frýdek-Místek: Ve městě vzniknou další dětská hřiště

27.07.2020 13:59

Město pravidelně investuje do obnovy i do výstavby nových certifikovaných dětských hřišť. Teď jich je ve městě třicet šest a přibudou k nim další. V současné době už se rýsuje nové hřiště ve vnitrobloku Ostravská a v příštích týdnech se začnou budovat nová hřiště v místní části Lískovec a také na ulici Lískovecká ve Frýdku.

Frýdek-Místek: Ve městě vzniknou další dětská hřiště
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Hřiště ve vnitrobloku Ostravská v Místku už má zabudovány všechny dětské herní prvky, včetně trampolín zapuštěných do země. Ty jsou na městem spravovaných hřištích novinkou. Současně se v lokalitě budují nové chodníky a následně zde bude upravena i zeleň,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Radní na svém červencovém zasedání schválili také vybudování dalších dvou dětských hřišť, a to na ulici Lískovecká a v Lískovci.

Dětské hřiště v Lískovci vznikne v blízkosti současného asfaltového sportovního hřiště.  Budou tam herní prvky s tlumící dopadovou plochou pro děti od 3 do 12 let, například herní sestava ve tvaru lodě, houpačka i kolotoč. Hřiště bude oploceno a osazeno keři tak, aby byla vytvořena optická stěna od soukromého pozemku.

„Dětské hřiště na ulici Lískovecká ve Frýdku vyroste kousek od sportovního hřiště s brankami a basketbalovými koši. V současné době je na místě jen pískoviště. To bude odstraněno, nahrazeno pískovištěm novým a doplněno o herní soustavu se skluzavkou, lanovou prolézačkou, kyvadlovou houpačkou, pružinovým houpadlem a lavičkami. I toto hřiště bude oploceno,“ dodal primátor Pobucký s tím, že s pracemi by se mohlo začít v srpnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

7:37 Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

O lidech bez domova se obecně ví, že milují čtyřnohé kamarády a velmi často si je pořizují jako své …