Frýdek-Místek: Velikonoční městečko vyroste na náměstí

07.04.2019 18:03

Velikonoce ve městě budou již tradičně veselé. Svátky jara město oslaví na náměstí Svobody v Místku, kde vyroste Velikonoční městečko. Od čtvrtka 18. do soboty 20. dubna bude lákat na zajímavý program pro všechny bez rozdílu věku. Samozřejmě nebudou chybět prodejci tradičního velikonočního zboží a připraveno bude i bohaté občerstvení. Vstup je ZDARMA.

Frýdek-Místek: Velikonoční městečko vyroste na náměstí
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Velikonoční městečko pořádáme prostřednictvím naší KulturyFM už poosmé. Těší se vysoké návštěvnosti a zájmu veřejnosti, stejně jako Vánoční městečko nebo Masopustní jarmark. Program bude žánrově pestrý, nabídne folk, folk rock i dobovou hudbu a v sobotu zahraje Ivan Hlas Trio. Chybět nebudou vystoupení folklorních souborů ani divadélka a výtvarné dílničky pro děti. Ve stáncích budou své výrobky nabízet farmáři a řemeslníci. Takže k mání budou kraslice, pomlázky, květinové dekorace, perníčky, ale taky tradiční dřevěné hračky, ošatky, proutěné košíky a podobně. Pestré bude také občerstvení,“ řekl náměstek primátora Pavel Machala, který věří, že třídenní Velikonoční městečko bude po dlouhé zimě příjemným místem pro setkání se s přáteli a známými a pro společné přivítání jara.

Program ve Velikonočním městečku bude zahájen ve čtvrtek v 15 hodin a v pátek a sobotu v 10 dopoledne. Končit bude okolo 18. hodiny.

„Návštěvníci uslyší skupiny Plyš a Hrozen z Frýdku-Místku, příborskou zpěvačku world music EVAMORE, oblíbenou hard-folkovou kapelu Jananas i středověký rock v podání kapely Tempus,“ láká Linda Hartenbergerová z KulturyFM a dodává, že na folklorní strunu naladí všechny přítomné cimbálová muzika Úsměv, dětské folklorní soubory Ostravička a Valášek a Soubor lidových tanců Ostravica. V pátek v pravé poledne zazní náměstím zpívané pašije, tedy hudebně dramaticky pojatý biblický příběh podle evangelia sv. Jana v podání spojených schol farnosti Frýdek a program Velikonočního městečka uzavře v sobotu v 17 hodin Ivan Hlas Trio.

Velikonoční městečko pořádá Statutární město Frýdek-Místek prostřednictvím KulturyFM, s přispěním městských společností TS a. s. a Frýdecká skládka a. s. Velikonoční městečko – program:

Čtvrtek 18. dubna
15:00 Divadélko Ententýky: Myška Klárka, veverka Terka a Sněhurka
16:00 Plyš 17.00 Jananas

Pátek 19. dubna
10:00 Divadlo Křesadlo: Velikonoční zajíčci
11:00 EVAMORE
12:00 schola Frýdek: Zpívané pašije
14:00 DFS Ostravička
15:00 CM Úsměv
16:00 DFS Valášek
17:00 Tempus

Sobota 20. dubna
10:00 Řád červených nosů: Ptačí kabaret
11:00 SLPT Ostravica
14:00 Děvětsil
15:00 Hrozen: Ježíš z Nošovic
16:00 Vadim and Co.
17:00 Ivan Hlas Trio

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.