Frýdek-Místek: Začala revitalizace nemocničních budov

13.10.2012 7:26

Frýdecko-místecká nemocnice zahájila revitalizaci deseti nemocničních budov, jejíž součástí bude výměna oken a zateplení obvodových stěn jednotlivých budov. Celkové náklady dosáhnou částky 25 miliónů korun.

Frýdek-Místek: Začala revitalizace nemocničních budov
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Prvním objektem, kterého se revitalizace týká, je budova J u vjezdu A nemocnice z ulice Bruzovská, kde se nachází ambulance lékařské pohotovostní služby a ordinace praktického lékaře. Následuje budova ředitelství včetně lůžkového interního oddělení IV., pavilon T, kde je umístěno plicní oddělení a oddělení následné péče, budova V, kde je lůžková část urologického a chirurgického oddělení včetně urologické ambulance a budova L, ve které je lékárna. Dalších pět budov, které budou revitalizovány, jsou provozně-technického charakteru.

„Cílem probíhající revitalizace je snížení energetické náročnosti budov a následné dosažení úspor nákladů na energie,“ řekla provozně-technická náměstkyně Květoslava Mališová. „Revitalizace první budovy začala v září a poslední budova bude dokončena začátkem prosince,“ dodala náměstkyně Mališová.

 Náklady na revitalizaci budou činit přibližně 25 miliónů Kč, z toho 5,5 miliónů Kč je hrazeno ze Státního fondu životního prostředí. Zbývající část hradí zřizovatel, kterým je Moravskoslezský kraj.

 Proběhla také demontáž původního nadstřešení u vjezdu A. Nově vyprojektované nadstřešení bude již vzhledově korespondovat s budoucím pavilónem chirurgických oborů, který by se měl začít stavět v příštím roce.

Jolana Filipová, tisková mluvčí Nemocnice F-M

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…