Frýdek-Místek: Zaměstnanci magistrátu se zapojí do potravinové sbírky

16.10.2018 18:49

U příležitosti Mezinárodního dne za vymýcení chudoby, který připadá na 17. října, se ve Frýdku-Místku konají Dny proti chudobě. Pořádá je Slezská diakonie ve spolupráci s Adrou, Armádou spásy, Modrým křížem a Českým červeným křížem za podpory statutárního města Frýdek-Místek.

Frýdek-Místek: Zaměstnanci magistrátu se zapojí do potravinové sbírky
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Chudoba je spojována s nedostatkem peněz, potravin, pitné vody i se špatnou situací s bydlením a už dávno není problémem jen zemí třetího světa, ale zasahuje i vyspělé evropské země. U nás neohrožuje člověka na životě, nicméně její dopady můžeme vysledovat i ve Frýdku-Místku, a to například ve spojitosti s bezdomovectvím,“ řekl primátor Michal Pobucký s tím, že podle odhadů terénních pracovníků je ve městě zhruba dvě stě bezdomovců.

Program Dnů proti chudobě je zacílen jak na širokou veřejnost, tak na osoby zasažené chudobou. V pondělí se v Modrém salonku městské knihovny konala  přednáška pro střední školy na téma chudoba. Adra již tradičně pořádala pro osoby v nouzi dopolední stříhání a holení zdarma. Dnes bude mimo jiné nabízena lidem bez domova polévka a hygienické balíčky v areálu Sokolík a ve středu se na tom samém místě uskuteční Šipkový turnaj pro lidi bez domova a večerní posezení u ohně.

Do Dnů proti chudobě se ve středu zapojí také zaměstnanci a pracovníci magistrátu, kteří opět uspořádají potravinovou sbírku. Podpořit chtějí klientky azylového domu Sára pro ženy a matky s dětmi, které se ocitly v nepříznivé sociální situaci. „Letošní potravinová sbírka bude tematicky zaměřena na Vánoce, přesněji na přípravu cukroví. Vítané tak budou trvanlivé suroviny na pečení, od cukru a mouky, přes ořechy a mandle, kondenzované mléko nebo piškoty až po marmeládu, kakao nebo kokos,“ upřesnil náměstek primátora Richard Žabka s tím, že vybírat se budou i luštěniny, těstoviny, rýže, sirupy, čaje či konzervy.

V loňském roce vybrali zaměstnanci magistrátu během jednoho dne 115 kilo potravin, které byly předány azylovému domu Sára. „Věřím, že sbírka potravin mezi zaměstnanci magistrátu bude úspěšná i letos a matky s dětmi v azylovém domě tak budou mít cukrovím provoněné Vánoce,“ dodal primátor Pobucký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…