Frýdek-Místek letos obmění a rozšíří vánoční výzdobu

19.11.2015 18:02

Zaměstnanci technických služeb zavěšují v těchto dnech na sloupy veřejného osvětlení, ale také na některé stromy podél frekventovaných komunikací světelné řetězy, vločky, hvězdy, zvonky, svícny, ale také převěsy a gejzíry. Zcela nové ozdoby letos instalují na ulici T. G. Masaryka ve Frýdku.

Frýdek-Místek letos obmění a rozšíří vánoční výzdobu
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Vánoční výzdoba města byla již několik let stejná a nebyla výrazně rozšířena, prováděny byly pouze drobné opravy již pořízených ozdob. Letos jsme se rozhodli pro její postupnou obměnu a doplnění. Úsek od Kostíkova náměstí po „Rubikovu“ křižovatku ozdobí dlouhé ledově bíle svíticí girlandy s flash efektem, budou tedy i problikávat, a od křižovatky po magistrát budou na sloupech veřejného osvětlení instalovány nové bílé svítící hvězdy,“ uvedl primátor Michal Pobucký s tím, že původní ozdoby projdou repasí. Obyčejné žárovky nahradí LED diodová světla, což povede nejen k energetické úspoře, ale také k nižším nákladům na údržbu. Následně budou repasované ozdoby zavěšeny v místní části Zelinkovice.

„Spolu s novými ozdobami byly pořízeny také světelné kabely na opravu dalších starších ozdob, žárovky v bílém LED provedení na opravu převěsů a ozdob pro velké stromy a také girlandy na bohatší nazdobení malých stromů. Celkové náklady takto nově pořízených prvků činí necelých dvě stě padesát tisíc korun,“ doplnil předseda představenstva TS a.s. Jaromír Kohut.

Stejně jako v předchozích letech se mohou občané města těšit na různé tvary i barvy ozdob na tradičních místech, ke kterým patří frýdecké i místecké náměstí, bývalá tržnice v Místku, okolí kulturního domu, Antoníčkovo náměstí, ulice Frýdlantská, Ostravská, Palackého, Těšínská, Politických obětí, Bezručova, Janáčkova, Revoluční, Hlavní třída, Park pod zámkem, ale také nádraží ČD, Mariánské náměstí, Kostíkovo náměstí a náměstí Evropy.

Vánoční stromy již tradičně ozdobí frýdecké a místecké náměstí. Na Zámeckém náměstí ve Frýdku bude ukotven desetimetrový stříbrný smrk, který městu daroval občan ze Staříče. Místecké náměstí Svobody zkrášlí téměř dvanáctimetrový stříbrný smrk věnovaný občany z Lučiny.

„Kácení a instalace obou stromů se uskuteční v úterý 24. listopadu.  V průběhu celého týdne se budou oba stromy zdobit. Slavnostní rozsvícení vánočního stromu a vánoční výzdoby celého města proběhne v pátek 27. listopadu,“ doplnil Jaromír Kohut. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

16:31 České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

V pořadí už jedenáctý extraligový titul získali volejbalisté Českých Budějovic, když ve čtvrtém finá…