Frýdek-Místek letos obmění a rozšíří vánoční výzdobu

19.11.2015 18:02

Zaměstnanci technických služeb zavěšují v těchto dnech na sloupy veřejného osvětlení, ale také na některé stromy podél frekventovaných komunikací světelné řetězy, vločky, hvězdy, zvonky, svícny, ale také převěsy a gejzíry. Zcela nové ozdoby letos instalují na ulici T. G. Masaryka ve Frýdku.

Frýdek-Místek letos obmění a rozšíří vánoční výzdobu
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Vánoční výzdoba města byla již několik let stejná a nebyla výrazně rozšířena, prováděny byly pouze drobné opravy již pořízených ozdob. Letos jsme se rozhodli pro její postupnou obměnu a doplnění. Úsek od Kostíkova náměstí po „Rubikovu“ křižovatku ozdobí dlouhé ledově bíle svíticí girlandy s flash efektem, budou tedy i problikávat, a od křižovatky po magistrát budou na sloupech veřejného osvětlení instalovány nové bílé svítící hvězdy,“ uvedl primátor Michal Pobucký s tím, že původní ozdoby projdou repasí. Obyčejné žárovky nahradí LED diodová světla, což povede nejen k energetické úspoře, ale také k nižším nákladům na údržbu. Následně budou repasované ozdoby zavěšeny v místní části Zelinkovice.

„Spolu s novými ozdobami byly pořízeny také světelné kabely na opravu dalších starších ozdob, žárovky v bílém LED provedení na opravu převěsů a ozdob pro velké stromy a také girlandy na bohatší nazdobení malých stromů. Celkové náklady takto nově pořízených prvků činí necelých dvě stě padesát tisíc korun,“ doplnil předseda představenstva TS a.s. Jaromír Kohut.

Stejně jako v předchozích letech se mohou občané města těšit na různé tvary i barvy ozdob na tradičních místech, ke kterým patří frýdecké i místecké náměstí, bývalá tržnice v Místku, okolí kulturního domu, Antoníčkovo náměstí, ulice Frýdlantská, Ostravská, Palackého, Těšínská, Politických obětí, Bezručova, Janáčkova, Revoluční, Hlavní třída, Park pod zámkem, ale také nádraží ČD, Mariánské náměstí, Kostíkovo náměstí a náměstí Evropy.

Vánoční stromy již tradičně ozdobí frýdecké a místecké náměstí. Na Zámeckém náměstí ve Frýdku bude ukotven desetimetrový stříbrný smrk, který městu daroval občan ze Staříče. Místecké náměstí Svobody zkrášlí téměř dvanáctimetrový stříbrný smrk věnovaný občany z Lučiny.

„Kácení a instalace obou stromů se uskuteční v úterý 24. listopadu.  V průběhu celého týdne se budou oba stromy zdobit. Slavnostní rozsvícení vánočního stromu a vánoční výzdoby celého města proběhne v pátek 27. listopadu,“ doplnil Jaromír Kohut. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…