Frýdek-Místek od 11. května opět otevírá mateřské školy

06.05.2020 15:03

Radní Frýdku-Místku dnes rozhodli o znovu otevření mateřských škol zřizovaných městem, které byly v souvislosti s pandemií koronaviru od 13. března uzavřeny. Nyní, zhruba po dvou měsících, opět přivítají děti. Své brány otevřou v pondělí 11. května.

Frýdek-Místek od  11. května opět otevírá mateřské školy
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Vývoj epidemiologické situace je příznivý, opatření k zamezení šíření koronaviru se uvolňují, lidé se vrací do práce. Je tedy podle nás čas opět zajistit rodičům službu, která se postará o jejich děti a umožní jim návrat do práce,“ řekl náměstek Pavel Machala s tím, že provoz školek se bude řídit pokyny Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, které vydalo soubor hygienických a bezpečnostních pokynů pro mateřské školy.

V materiálu, který vydalo ministerstvo k provozu mateřských škol se uvádí, že děti a pedagogičtí pracovníci nemusí mít v prostorách školy roušky. Pro pobyt venku se využívá pouze areál školky, přičemž na zahradě se skupiny dětí nemísí, ale jednotlivě se střídají. Třídy se musejí často větrat, minimálně 5 minut jednou za hodinu. Dezinfekce rukou a průběžná dezinfekce povrchů a předmětů, kterých se děti často dotýkají je samozřejmá a bude prováděna několikrát denně. Stravování dětí bude zajištěno.

Materiál ministerstva také uvádí, že při prvním vstupu do mateřské školy bude muset zákonný zástupce dítěte předložit podepsaný dokument o seznámení se s vymezením rizikových skupin stanovených Ministerstvem zdravotnictví ČR a čestné prohlášení o tom, že dítě nemá příznaky nemoci COVID-19, kterými jsou mimo jiné horečka, kašel, dušnost, náhlá ztráta chuti nebo čichu. Bez podpisu těchto dokumentů nebude vstup dítěti do mateřské školy umožněn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…