Frýdlant: Centrum 1407 je téměř hotové, sloužit začne na podzim

27.08.2018 13:01

Téměř u konce je v současné době rekonstrukce objektu bývalé galanterie v ulici Míru naproti městského muzeu Špitálek. Objekt, který prochází už několik měsíců obnovou, dostal název podle svého popisného čísla Centrum 1407. Už na podzim se stane centrem sociálních služeb v regionu.

Frýdlant: Centrum 1407 je téměř hotové, sloužit začne na podzim
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Objekt, poničený v roce 2010 povodní, prošel kompletní rekonstrukcí. „V současné době už máme všechny velké opravy a úpravy hotové, pracuje se tak na menších věcech. Dokončují se malby a nátěry v interiérech, instalují se dveře, výlohy, světla, zásuvky, pokládají se podlahové krytiny, dolaďuje se vzduchotechnika. Až budou tyto práce skončené, dojde na stěhování nábytku a instalování počítačového vybavení,“ říká vedoucí investičního odboru Bc. Zdena Ubiasová.

Pracuje se ale nejen v interiéru, ale také v okolí budovy. Dělníci pokládají dlažbu, dojde i na terénní úpravy a osazení zeleně či poslední úpravy okolí bezbariérového výtahu.

Kompletně hotová bude rekonstrukce Centra 1407 do konce září. „Na přelomu října a listopadu proběhne jeho kolaudace a v průběhu listopadu se začnou do Centra 1407 stěhovat první provozovatelé sociálních služeb. Počítáme tedy, že první klienti budou moci jejich služeb využít už v listopadu,“ doplňuje starosta Frýdlantu Ing. Dan Ramzer.

Rekonstrukcí objektu získá Frýdlant ideální zázemí pro celkem 6 poskytovatelů registrovaných sociálních služeb, zvýší se tím kvalita a rozsah sociálních služeb v regionu. Pět z poskytovatelů je až dosud umístěno v jiných objektech města, jeden bude nový. Působit zde bude například Člověk v tísni, Fokus, Most k naději, Centrum intervenčních a psychosociálních služeb nebo Diakonie ČCE - klub Cajk. Budou zde mít dokonalé zázemí pro osm druhů služeb, určených různým cílovým skupinám, tři služby přitom budou ve Frýdlantě poskytovány nově.

Rekonstrukce objektu č.p. 1407 probíhá v rámci projektu "Centrum 1407, Frýdlant - podpora rozvoje sociálních služeb", registrační číslo projektu CZ.06.2.56/0.0/0.0/16_040/0002204.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…