"Gastroden uspořádala naše škola proto, aby veřejnosti představila šikovnost našich žáků a aby lidem nabídla možnost vyzkoušet si, jak vzniká oblíbené pečivo nebo vyhledávaná uzenina z naší produkce. Lidé si totiž mohli naše výrobky nejen zakoupit, ale také zkusit sami vyrobit. Kromě toho mohli například zhlédnout kuchařskou show, naučit se skládat ubrousky na slavnostně prostřený stůl nebo si vlastní slavnostní tabuli prostřít. A k tomu mohli ochutnat třeba speciality uvařené šéfkuchařem společnosti Bidfoodt nebo kávu z naší školní kavárny," shrnul většinu aktivit, které byly pro návštěvníky připraveny ředitel Střední školy hospodářské a lesnické Frýdlant, Ing. Miroslav Kudrna. Na Gastrodni nechyběly ani soutěže pro veřejnost související s jídlem, například strouhání jablka na čas nebo odhad váhy potravin.
"Těší mě, že škola přišla s takovýmto projektem, na kterém může veřejnosti představit, co všechno její studenti umí a dokáží. Co všechno zvládnou vypěstovat, vychovat, zpracovat, uvařit, vyudit, upéct a také předvést na slavnostně prostřených a ozdobených stolech. Jídlo lidi od nepaměti spojuje a jinak tomu nebylo ani na této velmi povedené akci," podotkl starosta Frýdlantu Dan Ramzer s tím, že přeje projektu dlouhý život.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV