Frýdlant: V Albrechticích vyrůstají nové autobusové zastávky

14.04.2019 21:10

Bezpečnější nastupování i výrazně příjemnější prostředí slibují cestujícím autobusovou dopravou v Albrechticích u Frýdlantu dvě nové autobusové zastávky, které tam v současné době vznikají.

Frýdlant: V Albrechticích vyrůstají nové autobusové zastávky
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Jejich iniciátorem bylo Město Frýdlant, na projektu zastávek spolupracuje se správcem mezinárodní komunikace I/13, tedy Ředitelstvím silnic a dálnic České republiky (ŘSD ČR).

„Zastávky pro cestující autobusy byly v Albrechticích u Frýdlantu naprosto nevyhovující. Ve směru z Frýdlantu na Liberec lidé nastupovali do autobusů vlastně jen z ušlapaného plácku a v letní sezóně z kopřiv. Ve směru z Liberce na Frýdlant sice byla betonová zastávka, nicméně bohužel sloužila spíše jako veřejné toalety, takže cestující se jí raději vyhýbali,“ říká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Město Frýdlant se proto s ŘSD ČR domluvilo na projektu nových autobusových zastávek. „Projekt zahrnuje stavební úpravy nutné k vzniku nových zastávkových pruhů včetně souvisejících úprav odvodnění silnice, vybudování nástupišť i přístřešků pro cestující,“ vypočítává vedoucí provozního úseku ŘSD ČR, správy Liberec, Ing. Josef Vrba.

Zastávka ve směru na Liberec je kvůli bezpečnosti přesunuta pod vrchol kopce.

Vznik nových zastávkových pruhů včetně přístřešků, které budou průhledné, přijde celkem na 2 miliony a 600 tisíc korun. Město Frýdlant zaplatí třetinu nákladů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…