Frýdlantské kino nabídne návštěvníkům lepší zvuk

03.01.2018 16:48

Lepší zvuk při promítání filmů i během alternativních akcí, jako jsou divadelní představení, přímé přenosy nebo přednášky. To přinese Městskému kinu Frýdlant modernizace, která se tentokrát týká zvuku. Hotová se vším všudy má být do února letošního roku.

Frýdlantské kino nabídne návštěvníkům lepší zvuk
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Na modernizaci získalo kino ve Frýdlantu dotaci ze Státního fondu kinematografie. Činí zhruba 250 tisíc korun, stejnou částkou pak na akci přispívá Město Frýdlant ze svého rozpočtu. „Díky modernizaci bude mít kino kvalitnější a modernější zvukový systém. Na některých místech ten současný už dosluhoval,“ popisuje vedoucí kina Frýdlant Petr Gondkovský. V rámci modernizace dojde i k další důležité inovaci. „Kabina bude nově pomocí kabelů propojena s rozvaděči po obou stranách pódia a bude možné přímo z ní ovládat všechny důležité prvky kina. A sice zvuk, světlo i oponu. Velkým přínosem to bude především u alternativních akcí, které v našem kině pořádáme poměrně často. Například u divadelních představení, školních akcí, školení či u přednášek. Až dosud se každý z prvků ovládal z jiného místa,“ doplňuje Petr Gondkovský.

Zatímco lepší zvuk si budou moci návštěvníci užít při filmové projekci či divadle už během ledna, na sloučení ovládání zvuku, světla i opony si kino pravděpodobně ještě pár týdnů počká. Nicméně modernizace bude se vším všudy hotová do konce února.

Frýdlantské kino rozkvétá do krásy dlouhodobě. Po povodních v roce 2010 se dočkalo nových sedaček a rekonstrukce interiéru, před pěti lety prošlo digitalizací, která umožnila promítat i nadále filmové novinky. Loni došlo na dlouho odkládanou obnovu sociálního zázemí, výměnu oken v divadelní části, rekonstrukci občerstvení, opravu nápisu kino či výměnu hodin před kinem.

Návštěvníkům nabízí kino ve Frýdlantě kromě příjemného zázemí i zajímavé akce a bonusy k promítaným filmům. To ostatně ocenila i rada, která o současné dotaci na modernizaci rozhodovala. „Frýdlantské kino dlouhodobě vyvíjí velmi zajímavé a přínosné aktivity, které jsou na místo s takto malou spádovou oblastí překvapivé,“ uvedla. Kino ve Frýdlantě je jedním z 27 žadatelů, kteří byli loni se svou žádostí o dotaci u Státního fondu kinematografie úspěšní. Celkem se o ni ucházelo 53 zařízení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: V lázeňských lesích se otevřou trasy pro sjezd na horských kolech

19:27 Karlovy Vary: V lázeňských lesích se otevřou trasy pro sjezd na horských kolech

V sobotu 8. června bude zahájen provoz sjezdové trasy pro horská kola u Goethovy vyhlídky v Karlovýc…