Havířov: Díky technice nejsou klienti domova pro seniory izolováni od svých blízkých

19.04.2020 21:16

Rodinné a sociální kontakty mají v životech seniorů, kteří pobývají v sociálních zařízeních velmi důležité místo. Náhlé oslabení nebo dokonce krátkodobá ztráta těchto vazeb se velmi silně podepisují na psychické stránce klientů i jejich nejbližších. Proto se v havířovském domově seniorů na středisku Luna rozhodli za pomocí moderních technologií umožnit komunikaci svých klientů s blízkými.

Havířov: Díky technice nejsou klienti domova pro seniory izolováni od svých blízkých
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

V souvislosti s epidemií koronaviru muselo středisko Luna zakázat návštěvy. „Byli jsme tak postaveni před jasný úkol, využít současné elektronické komunikační prostředky a díky nim zajistit kontakt pro naše klienty se svou rodinou a blízkými osobami. Naši senioři si na netradiční způsob hlasového i obrazového kontaktu velmi rychle zvykli a kladných hodnocení se nám dostává i od jejich blízkých, kteří tuto jedinou možnou formu kontaktu vítají,“ okomentovala nový způsob komunikace klientů s rodinami vedoucí sociálního útvaru střediska Luna Tamara Šeligová a dodala: „Odměnou pro nás jsou spokojené tváře po každém absolvování takovéto netradiční soukromé telekonference nebo videokonference. A to i například z několika míst současně, takže se při videokonferenci vidí rodinní příslušníci, kteří by se při běžných okolnostech v našem domově možná ani nepotkali.“

Domov seniorů, středisko Luna chce elektronickou komunikaci klientů s jejich rodinami zprostředkovávat i nadále. „Jelikož má mnoho našich uživatelů své blízké nejen daleko od Havířova, ale i v zahraničí, budeme v této formě komunikace pokračovat i po skončení tohoto pro všechny nelehkého období,“ dodala Tamara Šeligová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…